Den neste Lambo'n?

Namir er navnet på dette konseptet, signert Italdesign Giugiaro. Selskapet kan få stor innvirkning på utformingen av den neste Lamborghini-en.

Namir er navnet på dette konseptet, signert Italdesign Giugiaro. Selskapet kan få stor innvirkning på utformingen av den neste Lamborghini-en. Foto: Fokto: Øivind Skar

VW tar styringen i Italdesign Giugiaro som står bak en rekke spektakulære biler.

Frazer-Nash Namir, signert Italdesign Giugiaro. Kanskje bærer den med seg linjene til arven etter Murcielago eller R8?

Italdesign Giugiaro har designet en rekke oppsiktsvekkende biler, som denne Mustang-versjonen. I døren sitter Fabrizio Giugiaro, designsjef i Italdesign.

Ford Mustang Giugiaro Concept. Foto: Johansen Krause

 

Volkswagen og IDG samarbeider allerede tett om pågående prosjekter, blant annet om utviklingen av Volkswagen Up-modellene.

Likheten mellom UP! og Italdesigns EMAS-konsept er slående.

EMAS.

EMAS Country.

VW kjøper seg opp til 90,1 prosent eierandel i det internasjonalt anerkjente design- og utviklingsselskapet Italdesign Giugiaro.

Aksjene ble imidlertid kjøpt av Audis italienske datterselskap Lamborghini Holding. Det betyr at Italdesign Giugiaro kan få stor innflytelse på hvordan arven etter for eksempel Murciélago vil se ut

- Med denne aksjeposten i Italdesign, har vi sikret oss et av selskapene som er mest kjent innen design og utvikling i bilbransjen. Italdesign er flaggskipet for kreativ italiensk bildesign, sier Martin Winterkorn, konsernsjef i Volkswagen.

Den første Golf-en

Volkswagen-gruppen har samarbeidet med IDG i mange tiår. Giorgetto Giugiaro har skapt seg et navn ved å være med på å utvikle konsepter som Golf I, den første Volkswagen Passat, Scirocco og Audi 80.

Volkswagen og IDG samarbeider allerede tett om pågående prosjekter, blant annet om utviklingen av Volkswagen Up-modellene.

Gjennomføring av avtalen er avhengig av en standard godkjenning av myndighetene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag