RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye entertaineren


Omer kommer til å satse på musikk framover. På nettsiden hans, http://www.obeegalaxy.com kan du se ham danse med mer. FOTO: LINE RUNDMO
Omer kommer til å satse på musikk framover. På nettsiden hans, http://www.obeegalaxy.com kan du se ham danse med mer. FOTO: LINE RUNDMO
Etter en lengre pause fra media dukker Omer Bhatti (24) opp igjen. Planen er klar: - Jeg jobber mot et album, forteller han.

HOLMLIA: I et splitter nytt studio på Søndre Holmlia fritidsklubb sitter Omer en mandags formiddag og forteller om livet sitt. Kort oppsummert har han det veldig bra, han har "finni seg sjæl" og vet hva han vil her i livet.

- Drømmen er å stå på scenen og leve av å entertaine folk. Fokuset nå er å få til musikken, sier Omer.

Han håper å gi ut en plate etter hvert, men akkurat når, det vet han ikke ennå.

- Det kan hende jeg bare gir ut en singel før hele albumet er klart, så får i hvert fall folk høre noe fra meg. Mine tanker om et album er å gi noe ut først når jeg er fornøyd. Og jeg trenger å spille inn litt flere sanger, forteller han.

"Tracksene" eller sangene hans, er skrevet både hjemme og i studioet på Holmlia. Der skriver, synger og mixer han sammen sang og rytmer på dataen.

- Jeg er ikke noe proff, men jeg kan mixe litt, sier han.

Det er først ganske nylig at han har begynt å skrive sanger.

- Jeg har allerede merka en forbedring på skrivemåten min, på måten jeg skriver og setter sammen vers, sier han.

Og dette er mye takket være rommet han nå befinner seg i. Her får han ro og fri utfoldelse. Dette er Omers hule.

- Jeg elsker å være i dette rommet. Det er viktig å være i et rom hvor man kan skrike ut og rope høyt, sier han.

VIL DU SE OMER DANSE? Sjekk ut NETTSIDEN hans!

24-åringen har framtidsvisjonen klar:

- Drømmen er å leve av musikken, og det skal jeg en dag. Jeg er ikke bare ute etter å tjene penger. Jeg gjør dette fordi jeg elsker det!

God rytmisk sans

Musikk og dansing har alltid vært en stor del av livet hans.

- Moren min sa at jeg hadde veldig god rytme fra jeg var bitte liten. Musikk gjorde noe med meg, forteller Omer.

Han er en sympatisk fyr med stort engasjement. I en alder av seks år fikk han en dag øye på Michael Jackson på tv skjermen.

- Jeg la merke til måten MJ dansa på. Det gjorde noe med meg, sier Holmliagutten.

Han fikk tak i en konsertvideo av sitt nye danseidol.

- Jeg ble dratt inn i en verden. MJ fikk meg til å ville danse. Jeg så på videoen hver dag og øvde meg på triksene til Michael før skolen begynte. Spoleknappen gikk hurtig for seg kan man si, forteller han.

Til slutt utbrøt Omer til moren og søsteren sin en dag: "Se, jeg kan danse!"

Søsteren hans tok ham med på danseskolen sin. Der opplevde Omar å stå på en scene for første gang.

- Da tenkte jeg: Det her vil jeg gjøre mer av. Dette liker jeg.

Scenestil

I løpet av de siste årene har Omer stått på scenen ved flere anledninger, blant annet på VG lista topp 20, under demonstrasjoner, og ikke minst har Omer stått på scenen under Homliadagene.

- Det jeg føler jeg kan best er å underholde folket. Jeg vil dra publikum med i forestillingen og ta dem med på en journey. Jeg elsker å stå på scenen. Jeg virker kanskje sjenert og stille ellers, men jeg føler meg komfortabel på scenen. Da er det showtime!

Omer forteller at han har sin egen dansestil, men den er høyst inspirert av en ikke så ukjent mann.

- Jeg er inspirert av Michael Jackson, akkurat som Usher, Chris Brown og Justin Timberlake. Jeg ser på de som småkopier av MJ, sier Omer.

Han tilbringer mye tid på fritidsklubben, både før og etter arbeidstid.

- Jeg danser i diskoteket før jeg jobber på dagtid, og på kveldtid danser jeg i musikk studioet. Jeg digger å bare stå der for meg sjæl ogdanse til høy musikk. Jeg kan gjøre det i timevis.

Musikken han hører på er alt fra 60- talls pop/rock til rap og hiphop.

- Jeg elsker hiphop og har alltid hatt en stor interesse for det. Hiphop-kulturen består av dj' ing, grafitti, rap og breakdance. Jeg vil prøve å blande to av de elementene sammen. Det er det ingen som har gjort før, sier han.

Designerspire

At Omer valgte musikk, dans og drama på videregående kommer vel ikke som noen overraskelse.

- Jeg tok min første danseklasse på Fagerborg. Da hadde jeg ikke dansa på seks år. Før kunne jeg én stil. Det var Michael Jackson stilen. På videregående måtte jeg lære å danse til jazz, folkedans og til og med ballett. Det var på en måte en challenge for meg, sier han.

Omer forteller at han har en forkjærlighet for klær og sko. Føttene hans er kledd med spesialdesignede hvite sneakers med navnet hans på. Skoene fikk han av noen designere som jobber i Nike.

Etter å ha lagt ut en video av seg selv danse på YouTube, fikk han respons fra en designer på andre siden av Atlanteren.

- Han kontaktet meg etter å ha sett videoen av meg og sa at han likte stilen min godt og ville samarbeide litt. Og nå har vi hatt masse kontakt via e-mail og jeg har begynt å designe litt. Men dette er for et annet nytt merke de jobber med. Så ikke selve Nike, men designere som jobber i Nike, forklarer han.

Omer har litt erfaring fra skobransjen. I en periode på et halvt år drev han en sneakersbutikk med svogeren sin.

- Det gikk bra det, men jeg fikk lyst til å drive med musikk i stedet, sier han.

"Kidsa"

Barna som bruker fritidsklubben har stor interesse for den unge mannen i studioet.

- Etter at Omer begynte her, har det plutselig kommet mange flere jenter, sier en av de ansatte, som har kommet for å gi en beskjed til 24- åringen.

Omer bare flirer.

- Jeg trives med å jobbe med barn og har planer om å starte en danseskole her, sier han.

Det nye studiorommet har vært hyppig besøkt fra første dag.

- Å bruke studio her er en kjempesuksess. Gutta kommer hit og tar opp rapsanger. Jeg har sett flere talenter her allerede, både jenter og gutter. Vi kommer til å ha workshops her framover. Jeg får god kontakt med medlemmene. De er mine små supporters. De er kjempehyggelige. Barn er ærlige og bra folk å vise fram sanger og dans til. Det er også dem jeg vil nå ut til, forteller Omer, som selv har vanket på fritidsklubben siden "jeg var liten kid".

Mye inni seg

Musikeren og danseren Omer sier at han hele tiden har hatt en indre drivkraft om å gjøre sin egen greie.

- Jeg har drevet med musikk i flere år. Musikk og dans, det er meg. Det har alltid vært en passion for meg. Jeg vil bruke tiden på å satse på musikk og gjøre min egen greie. Gjøre det som kommer fra hjertet, sier han ettertenksomt.

Sangene han skriver blir som regel fremført som rap.

- Ofte når jeg rapper, rapper jeg om meg selv. Jeg har sett utrolige ting og gått gjennom mye. Jeg har mye inni meg som vil komme ut.

Favorittrapperen hans er Lill Wayne.

- Han er ingen typisk rapartist, men litt eksentrisk. Han er different og det liker jeg.

Omar bruker ofte engelske ord når han snakker.

- Noe er lettere å si på engelsk. Jeg er en del i New Jersey og jobber med et produsentselskap. Det er et danse- og musikkstudio i ett, forteller han.

Dette plateselskapet skal gi ut den første skiva hans.

- Jeg gleder meg. Tror det blir bra.

Det har blitt en del turer til USA opp gjennom årene. Omer Bhatti er fremdeles venn med Michael Jackson, men det vil han ikke snakke om.

- Jeg får støtte fra han når det gjelder musikken min, røper han.

Og det setter Omer pris på. Musikk er for ham selve livet.

- Jeg liker musikk fordi det er entertaining. Musikk i seg selv synes jeg er en blessing. Hvis jeg kan formidle det videre er det en drøm, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere