*Nettavisen* Nyheter.

Den nye skolen skal hete Nordpolen

Nordpolen skole, tidligere Sandaker videregående, åpner som barne- og ungdomsskole høsten 2012. Foto: ARKIVFOTO

– Tenk så gøy det er å være ti år og være med på juleavslutningen når nissen kommer til Nordpolen!

Klikk på bildet for å forstørre.

ENSTEMMIG: Venstres forslag ble enstemmig vedtatt, selv om Ap ville ha navnekonkurranse i lokalmiljøet. Foto: FOTO: Gunn Benjaminsen

SAGENE: I deres siste BU-møte denne perioden vedtok bydelspolitikerne at Sandaker videregående skole skal hete Nordpolen skole når den gjenåpner som barne- og ungdomsskole neste høst.

Del på Facebook

– Tenk så gøy det er å være ti år og være med på juleavslutningen når nissen kommer til Nordpolen! sa Venstres Inge Carlén.

LES OGSÅ: Vil at skolen skal hete Nordpolen

Polarisert debatt

Navnet Nordpolen ble foreslått av Venstre. Ap ønsket på sin side å ta lokalbefolkningen med på råd for å skape engasjement rundt navnevalget, men fikk liten støtte.

Navnediskusjonen skapte imidlertid stort engasjement blant bydelspolitikerne, og de folkevalgte diskuterte saken i nær en halv time før de stemte over navnet.

Navn fra 1800-tallet

Oslo-skolene får vanligvis navnet sitt fra stedet det ligger på, og Nordpolen skole blir ikke et unntak. I følge informasjonssjef Leif Gjerland i Sagene bydel stammer navnet fra et skjenkested og skysstasjon som på 1800-tallet ble lagt til veikrysset mellom Sandakerveien og Treschows gate.

På 50-tallet levde Nordpolen videre som drosjeholdeplass, men navnet har blitt stadig mindre brukt etter at holdeplassen ble nedlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.