RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den røde Groruddalen


Stortingsrepresentant Jan Bøhler og BU-leder Torstein Winger i bydel Bjerke fulgte nøye med resultater under Arbeiderpartiets valgvake på Folkets Hus.
Stortingsrepresentant Jan Bøhler og BU-leder Torstein Winger i bydel Bjerke fulgte nøye med resultater under Arbeiderpartiets valgvake på Folkets Hus.
Arbeiderpartiet har kanskje tapt slaget om Oslo, men er helt klare vinnere i Groruddalen. Det ligger an til stor Ap flertall i alle bydeler

Groruddalen: Etter de første prognosene virker det som om Arbeiderpartiet kommer til å kapre de fleste mandater i bydelsutvalgene i Groruddalen. Første prognoser tilsier at Ap kommer til å havne i førersetet i samtlige bydeler. Dette faller godt i smak hos stortingsrepresentant og groruddøl Jan Bøhler.
Arbeiderpartiets resultater i Oslo nærmer seg samme linje som ved siste stortingsvalget. Dette er et tegn på at folk i Groruddalen setter pris på det arbeidet vi har gjort de siste to årene, sier Bøhler.

Gleder seg

På dette tidspunktet kan det virke som om Groruddalen kommer til å få fire BU-ledere fra samme parti.
Jeg gleder meg til å snakke med fire BU ledere fra Ap, sier Bøhler.
En Ap-dominasjon i bydelsutvalgene betyr at partiet vil få langt større gjennomslagskraft for politikken sin.
Nå får vi bare prøve å leve opp til tilliten som folk i Groruddalen har gitt oss.

Ingenting gratis

At Ap har gjort det godt i Groruddalen er ingen overraskelse for Bøhler.
Vi har jobbet mye med dette valget og har vært meget synlige i Groruddalen. Jeg opplevde at folk kom med svært mange positive tilbakemeldinger, sier Bøhler.
Han mener at det gode valgresultatet er i tett sammenheng med regjeringspolitikken i Groruddalen.
Velgere ser klart at vi begynner å innfri våre løfter og at vår holdning overfor Groruddalen er ikke bare snakk, sier Bøhler.

Frieri

Statsminister Jens Stoltenberg kom med en svært oppsiktsvekkende invitasjon til sentrumspartiene på partiets valgvake.
Venstre og KrF ser ut til å komme på vippen i Oslo og Bergen. Jeg har all respekt for de valgene som de tar. Vi er beredt til å snakke med dem. Vi er beredt til et samarbeid mellom oss og sentrum, i stedet for at de samarbeider med Frp, sier Stoltenberg.
Dette faller i smak hos BU-representant i bydel Alna, Arvid Berg-Hansen.
Vi har hatt et godt samarbeid med KrF i Alna bydelsutvalg i lang tid. Det ville vært helt greit å videreutvikle det, sier Berg-Hansen.

Over halvparten

Selv om listetopper for Ap i Groruddalen er meget fornøyd med valget, rår det fortsatt usikkerhet om det hvem som danner byrådet.
Vi er meget fornøyd med valget lokalt. Spesielt er det gledelig på Romsås der vi ser ut til å ha fått over femti prosent av stemmene, sier førstekandidat i bydel Grorud, Anders Røberg-Larsen.
Etter at de første resultater er telt, virker det som om Torstein Winger kommer til å beholde vervet sitt i fire nye år.
På dette tidspunktet virker det som om vi kommer til å få seks representanter i BU. Det er et meget godt resultat for oss, sier Winger.
Endelige resultater av valget kommer i slutten av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere