Gå til sidens hovedinnhold

Den rette innstillingen

Er glasset ditt halvtomt eller halvfullt ? Er du optimist eller pessimist, eller kanskje depremist som min ellers blide venninne kom til å kalle seg en gang hun følte seg både depressiv og pessimistisk.

Selv foretrekker jeg å være halvfull optimist fremfor halvtom pessimist, men det er lett å glemme seg. Som når du opptil fire ganger daglig passerer det som nå må være distriktets farligste skolevei, nemlig Breiens vei til Munkerud skole. Her er det gravearbeider fra start til mål - på begge sider av veien - og i midten må skolebarna slåss om plassen med lastebiler, gravemaskiner og bilister som ignorerer gjennomkjøring forbudt-skiltene.

Arbeiderne er hyggelige og omtenksomme som bare det. Det føles likevel ikke trygt å presse seg forbi maskinmonstrene med en vimsete seksåring og en toåring som helst vil krype ut av barnevogna for å se nærmere på alt det bråkete og spennende som foregår.

For minstemann er det dagens høydepunkt. For meg betyr det at omveien til jobben blir ekstra tungvint - og ikke minst møkkete. Det hjelper ikke at veiene vi går for å komme til Breiens vei er fulle av spor etter Telenor og Viken og alle de andre som graver hemningsløst i nordstrandsområdet i disse dager. En ting er sikkert, og det er at de ikke er flinke til å samkjøre seg!

Tilbake til Breiens vei. Det er lett å irritere seg over at de begynte sprenge- og gravearbeidene idet skoleklokka ringte inn etter sommeren. Kunne de ikke fått det verste unnagjort mens alle var på ferie? Samtidig kan man jo ikke akkurat være sinna på Samferdselsetaten som endelig lager fortau langs kirkegården for å gjøre skoleveien tryggere.

Tvert imot, det er fantastisk! Og gjør at jeg etterhvert kanskje tør å sende skolebarnet mitt i vei på egenhånd. Jeg kan vel også leve med at grøftene på motsatt side av veien skal sluke ledningene som nå henger fra stolpe til stolpe. Men jeg må jo bare undre meg over at de ikke gjorde det samtidig med at en fibernettleverandør gravde opp og asfalterte igjen samme strekning kort tid i forveien…

Samtidig som Breiens vei ble gravd opp, ble de gamle gjerdene rundt Nordstrand kirkegård tatt ned. Og der skoleveien ble stygg og farlig, ble plutselig kirkegården ekstra frodig og grønn. Dessverre kom nye gjerder raskt opp, og det er lett å ergre seg over at man langs Ekebergveien valgte å bytte ut hele gjerdet bortsett fra rundt femten meter. En ekstra stygg skjøt mellom gammelt og nytt gjerde gjorde det hele komplett.

På den annen side: Hvis det i disse trange tider er det som skal til for at man faktisk skal ha råd til å servere kaffe til kirkekaffen, er det kanskje en bagatell?

Det er så lett å fokusere på det negative, så det gjelder å ha den rette innstillingen. Hvis min onde tvilling Nina Negativ presser seg frem igjen, skal jeg gi henne et lite puff ned i en av de mange grøftene. Se alltid lyst på livet!

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene