Den røde hanen har galt igjen!

Sine Hammer (12) og Emilie Klokkerud (12) syns det er kjempegøy å spille teater. Her sammen med gruppas leder Tove S.Christiansen.

Sine Hammer (12) og Emilie Klokkerud (12) syns det er kjempegøy å spille teater. Her sammen med gruppas leder Tove S.Christiansen. Foto: Marion Juliussen

Det skjedde fredag kveld i bakgården på den gamle brannstasjonen på Grønland. Akerselva Kultur- og teaterlag satte på nytt opp forestillingen fra 2008. Et lite fyrverkeri av en forestilling i anledning Brann- og redningsetatens 150-års jubileum.

Det brenner! Foto: Marion Juliussen

Brannvogn fra 1850. Foto: Marion Juliussen

GRØNLAND: Som vanlig når teaterlaget er i sving fikk publikum oppleve å være akkurat der det skjedde, denne gangen var det livet på den gamle brannstasjonen slik det var fra 150 år tilbake og frem til Vålerenga kirke brant i 1979, det dreide seg om.

Del på Facebook

Handlingen begynte med en vårnatt i 1858 hvor en stor brann herjet i byen, og videre i forestillingen fikk vi et innblikk i flere kjente branner i Oslo. Blant annet eksplosjonsulykken på Filipstad, brannen i Vålerenga kirke og da Collusseum kino brant.

KLIKK HER, OG SE BILDER FRA FORESTILLINGEN!

Livet på brannstasjonen

Den gamle brannstasjonen har opp gjennom årene huset mange familier med mye slags liv - både glede og sorg. Vi fikk et innblikk i både hverdag og dramatikk, brannteknisk utstyr og ulike slokningsmetoder – og ikke minst store og små begivenheter i enkeltmennesker og i byens liv.

Unger, kvinner og menn i alle aldre vrimlet rundt på brosteinen mellom staller, brannvogner og biler de 90 minuttene forestillingen varte. Og publikum, innpakket i tepper og pledd, fulgte nøye med og så ut til å glede seg stort.

Spiller i helgen

Tove S. Christiansen, leder av teatergruppa, var selv med i forestillingen, og da dittOslo fikk noen ord med henne kunne hun fortelle at gruppa har gjort en kjempejobb siden de startet øvinga 15. august i år.

– Dette gikk jo veldig bra, sa hun, glad og lettet.

– Det har vært en stor jobb, det var mye som måtte på plass for å få det mest mulig autentisk. Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Brannvesenets folk og Oslo Brannmuseum.

Christiansen kunne også fortelle at gruppa nå skal begynne å jobbe med et nytt gateteater som skal spilles på Kampen til våren.

Men denne helgen er det altså den røde hanen som galer. Og det skal den gjøre i kveld, lørdag og søndag kl. 20.00. Adressen er Grønlandsleiret 32 og billettsalget starter en time før forestillingen.

Og; ikke glem varmt tøy!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.