*Nettavisen* Nyheter.

Den rullende Snekke ble «Ringenes Herre»

Øverste rad, f.v.: Harald Green Dale, Guðmundur Sökjer-Petersen, Petter Vegusdal, Andreas Hodne, Henrik Hammersland, Tryvge Nøst Bergem, Benjamin Endresen, Jakob Westberg, Thomas Angell, Simen Holen Lønstad, Joakim Brian Kangu, Casper Tidemann, Lars Christian Jacobsen Nede f.v.: Fredrik Myklebust, Henrik Melby, Kristoffer Vartdal, Tor Strømberg, Henning Patricksson, Jakob Espen, Christian Klaveness Foto: Foto: Tinus Bjørgo

Gutta fra Nordstrandbussen Sinnasnekka dro inn i russetiden med ett mål; ha verdens best russetid. Det fikk de til og ikke nok med det. De stakk av med det gjeveste trofeet på Tryvann, nemlig Lord of The Rings.

Klikk på bildet for å forstørre.

Interiøret i Sinnasnekka har et maritimt preg. Foto: Foto: Tinus Bjørgo

Klikk på bildet for å forstørre.

Henrik Hammersland, Benjamin Endresen, Thomas Angell og Petter Vegusdal. Foto: Foto: Tinus Bjørgo

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Tinus Bjørgo

TRYVANN: Vi sitter inne i Snekka, for det føles akkurat sånn ut. Blått hav rundt oss på alle kanter, gulv og vegger i tre.

Man får rett og slett en koselig følelse av å sitte inne i bussen. Utenpå bussen er det bølger, skjærgårder og båter.

- Vi ville jo ha et "snekka-tema", men bare å kalle den snekka hadde jo blitt altfor kjedelig, sier Henrik Hammerslund og smiler.

Se bilder og video av Sinnasnekka her!

Inspirert av Sørlandet, båtlivet og litt av tv-programmet Sinnasnekkern, kom navnet Sinnasnekka på banen, som oser både tøffhet og kos.

- Alle andre busser skal liksom ha så store navn, med krig, damer og seriøsitet, så da tenkte vi at vi kunne finne på noe litt mer originalt og humoristisk navn, sier Benjamin Endreser.

– Har jo gått med en del penger

Hvor mye penger er brukt, spør vi gutta. De ler litt og syns ikke det er så alt for fett å snakke om hvor mye penger som har gått med på prosjektet. Selv om de mener det er mange som har brukt mye mer enn dem.

- Ja det har vell gått med rundt 1,6 millioner, men vi har jo jobbet siden vi begynte i 1. klasse på videregående, sier Benjamin Endresen.

– Vi har jo hatt dugnader kontinuerlig gjennom disse tre årene og i tillegg har de fleste jobb på siden, så vi har arbeidet mye for disse tre ukene her.

«Lord of the Rings»

For man må opp i store summer, hvis man skal satse og være med å kjempe om prisene på Lillehammer og Tryvann.

På Lillehammer vant de årets buss og på Tryvann forrige helg stakk de ikke bare av med årets konsept prisen, men også den gjeveste prisen av de alle, nemlig Lord of the Rings.

LES OGSÅ: - Vi er superrussebabes! Nordstrandsjentene på Creation vant pris for beste lysbuss på Lillehammer

SE EPISODE 2 AV RUSSXPRESS, OM TRYVANNSUTDELINGENE HER:

Lord of the Rings er for mange ikkeruss, ukjent. På Tryvann har man flere ringer hvor alle bussene står i og den som lager mest lyd, mest show og blir best likt av sine medruss, kan kalle seg ”Ringens Herre”.

Mye penger er brukt, men alle gutta er enige i at det er verdt det, særlig etter at de vant Ringens Herre.

- Du får jo utrolig mye oppmerksomhet fra alle kanter, folk strømmer til bussen din når vi kommer, man går rundt med en stolthet over det man er med på og damene misliker oss jo ikke akkurat, sier Thomas Angel og de andre trekker på smilebåndet.

- Men jeg tror det var det øyeblikket da vi sto på scenen på Tryvann og feiret prisen, at det virkelig føltes verdt alt slitet, jobbing og alle pengene vi har puttet i bussen.

Samhold, sjel og fellesskap

- Vi er jo en gjeng som har holdt sammen nesten hele skolelivet vårt, vi kjenner hverandre godt og det tror jeg er viktig i russetiden, sier Petter Vegusdal.

Utallige timer før russetiden med jobbing, har gitt Snekka en sjel og et sterkt samhold.

- Alle dugnadene, møtene og det som skjedde før russetiden, er jo det som virkelig har gitt oss det gode felleskapet vi har nå og det er også derfor det er så fett å ha en buss, nemlig ikke bare det å ha bussen, men hele pakka med forberedelser, diskusjoner og jobbing.

En verdig avslutning

Russetiden avholdes for å feire at man er ferdig med 13 års skolegang, men det også en avslutning på et kapittel i guttenes liv.

- Etter at eksamener og skolen er over, drar jo gjerne folk hver sin vei, til utlandet, andre byer og så videre, sier Endresen.

- Så da er det jo et utrolig god måte å avslutte alle disse årene, med tre ukers fest med de man kjenner best og har det kulest med.

Så vi forlater denne stolte snekka. En snekke, med aggregat i stede for putrende motor, øresprengene lyd i stede for rolige måkeskrik og halvdårlige veier i stede for bølgene sjø.

DITTOSLOS LESERE KÅRET «Årets Russebuss i Oslo»: GJØKERDET: – Nå blir det helt sjukehus!

Les alt om russen på dittOslo.no/russ

Les mer fra dittOslos Ungdomsredaksjon på dittOslo.no/ung

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.