*Nettavisen* Nyheter.

Den siste snøjakta!

LITT: Ikke mye snø igjen, men litt er det her og der. Denne gjengen møtte avisen på Movatn. Fra venstre: Martine Hennum Høeg (10) , Bjørn Nagell, og Pia Borgersen Nagell (10). FOTO: Kristin Tufte Haga

Snart 1. mai, men det betyr ikke at folk har sluttet å gå på ski i Oslomarka.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLARE: Klare for skitur innover i marka - Ester Nordland og Tor Tollnes gikk fra Movatn. FOTO: Kristin Tufte Haga

MOVATN/NORDMARKA: Det er noe snø igjen rundt omkring. Og "noe" snø er mer enn nok for de aller mest iherdige skifolka. Avisen møtte flere av dem i dag, på vei innover for å jakte på snøen.Bjørn Nagell fra Frogner, med barnebarn Pia Borgersen Nagell og klassevenninne Martine Hennum Høeg - jentene fra Hosle - er på vei tilbake fra overnatting i marka - også på ski.

SE VÆRMELDINGEN HER: Kaldt vær i lang tid framover

– Greit skiføre

– Vi laget gapahuk på "Tømteflakene", og håpet på å oppleve orrhaneleik, som i fjor. Men dessverre ingen orrfugler å se i år. Men vi har hatt det fint. Skiføret var greit, kun et par steder hvor vi måtte ta av oss skiene noen meter, forteller Nagell, som tror en eventuell neste skitur blir på fjellet.

Ester Nordland fra Kjelsås er også en av de som jakter på den siste snøen.

LES OGSÅ: Stenger Tryvann tross knallføre

– Gir mest glede

– Nå er jeg ved Holmtjern. Det er helt fantastisk her nå – fantastisk natur, og flott å møte og kjenne på kroppen skiftet mellom vinter og vår, forteller Ester senere, på telefon fra marka.

Det var bare et lite stykke mellom Tømte og Holmtjern, hvor Ester måtte ta av seg skiene. Føret var greit.

Ester smurte med universalklister fra start, men det ble noe skøyting etter hvert som klisteret ble borte.

– Kall meg gjerne skinerd. Men jeg rett og slett elsker å gå på ski, og prøver å gjøre sesongen så lang som mulig. Flott med sommer også, men midt på sommeren kan jeg ta meg selv i å lengte tilbake til følelsen av det å gå på ski. Det å gå på ski er den sports- og naturopplevelsen som gir meg mest glede, forteller Ester.

– Siste turen i dag, eller?

– Nei det tror jeg nok ikke, ler Ester.

LES OGSÅ: Fylkesmannen: – Sykkelforbud i marka handler ikke om miljøvern

Helt på Gørja

Tor Tollnes fra Bjerke har kommet seg helt til Gørja.

– Absolutt fint å gå på ski nå, synes jeg. Men sikkert ikke noe for folk flest, for det det krever litt leting etter snøen underveis, forteller Tollnes, og som tror han kanskje rekker en skitur til, før snøen forsvinner helt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag