Den store akedagen

FULL FART: Det skal helst gå fort når man har akebrett og utforbakke.

FULL FART: Det skal helst gå fort når man har akebrett og utforbakke. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Etter å ha vært «sulteforet» på skikkelig vinter, var det mange som i helgen benyttet anledning til å komme seg ut. Ved Sagstua var det mange som storkoste seg på akedagen.

VELKOMMEN: Trine Johnsen i Miljøprosjekt Ljanselva ønsket søndag alle velkommen til akedag ved Sagstua. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

HEST: Det er alltid populært når hest og slede står til disposisjon ved Sagstua. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

KJELKE OG BRETT: Det var kjelker og akebrett, bratt bakke og høy fart som var stikkordene for akedagen søndag. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

SKULLERUD/SAGSTUA: I en årrekke har Miljøprosjekt Ljanselva invitert til aktiviteter ved Sagstua opp for Skulleruddumpa. Mange bruker dette stedet som utgangspunkt for skiturer, men søndag var det akebrett og kjelker som var fremkomstmiddelet.

– Denne akedagen har blitt et populært innslag blant de mange tilbud Østmarka har å by på. Her kan man utfolde seg i fri lek, og når man blir litt kald, kan man trekke innendørs og varme seg vafler og drikke, sier Trine Johnsen i miljøprosjektet.

Med hjertelige smil ønsket hun store og små velkommen til å ha det gøy og leke i snøen.

Les også: Parkering bare for turfolket

Full fart

Akebrett i alle farger og fasonger, rattkjelker og noen på jetski. Spiller ingen rolle hva slags utstyr man har bare det går unna – og helst fort – nedover bakkene. Og så er det godt å ha en stor, voksen til å trekke seg opp igjen.

Og som så mange ganger før dukket hesten opp og med villig kusk til å ta en tur med slede. Tre stykker om gangen, og så i sakte gange innover veien.

Les også: Ga nytt liv i død bekk

Vellykket

At ikke værgudene viste seg fra sin aller beste side søndag, spilte ikke det noen rolle.

– Når vi ser ungene koser seg i bakkene her, forstår vi at denne aktiviteten må videreføres, sier en fornøyd Trine Johnsen.

Les også: Heder og takk til Rusken-generalen fra Prinsdal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.