RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store akedagen


FULL FART: Det skal helst gå fort når man har akebrett og utforbakke.
FULL FART: Det skal helst gå fort når man har akebrett og utforbakke. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Etter å ha vært «sulteforet» på skikkelig vinter, var det mange som i helgen benyttet anledning til å komme seg ut. Ved Sagstua var det mange som storkoste seg på akedagen.

SKULLERUD/SAGSTUA: I en årrekke har Miljøprosjekt Ljanselva invitert til aktiviteter ved Sagstua opp for Skulleruddumpa. Mange bruker dette stedet som utgangspunkt for skiturer, men søndag var det akebrett og kjelker som var fremkomstmiddelet.

– Denne akedagen har blitt et populært innslag blant de mange tilbud Østmarka har å by på. Her kan man utfolde seg i fri lek, og når man blir litt kald, kan man trekke innendørs og varme seg vafler og drikke, sier Trine Johnsen i miljøprosjektet.

Med hjertelige smil ønsket hun store og små velkommen til å ha det gøy og leke i snøen.

Les også: Parkering bare for turfolket

Full fart

Akebrett i alle farger og fasonger, rattkjelker og noen på jetski. Spiller ingen rolle hva slags utstyr man har bare det går unna – og helst fort – nedover bakkene. Og så er det godt å ha en stor, voksen til å trekke seg opp igjen.

Og som så mange ganger før dukket hesten opp og med villig kusk til å ta en tur med slede. Tre stykker om gangen, og så i sakte gange innover veien.

Les også: Ga nytt liv i død bekk

Vellykket

At ikke værgudene viste seg fra sin aller beste side søndag, spilte ikke det noen rolle.

– Når vi ser ungene koser seg i bakkene her, forstår vi at denne aktiviteten må videreføres, sier en fornøyd Trine Johnsen.

Les også: Heder og takk til Rusken-generalen fra Prinsdal
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere