*Nettavisen* Nyheter.

Den store brøddyr-konkurransen

SLANGENE: De første brøddyrene - slangene - er ferdige, og flotte ble de! Foran fra venstre: Selma, Erle og Ole. Bak fra venstre: Margrethe, Sofia, Eiril og Ava. Foto: Kristin Tufte Haga

Bakekreativiteten blomstrer på Tåsen - hva med en brødtarantella med litt tjukke bein?

Klikk på bildet for å forstørre.

LIM: Ava og Sofia (til høyre) limer og pensler på “kjempehaien” med sukkervann. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

VENTETID: Det tar litt tid bør brøddyrene er godt nok stekt - her Ole og Erle. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

MED GIPS: Går fint å bake med brukket arm også, ifølge Selma. Foto: Kristin Tufte Haga

TÅSEN: For veldg tynne edderkoppbein brekker jo fort, når de samtidig skal være en del av et brød!Det er en ivrig gjeng som har benket seg ned i Aktivtetsskolens kjøkken, på Tåsen. Bakingen er en del av skolens tilbud i høstferien, og timet bra inn i Redd Barnas store morsomste brøddyr-konkurranse Og baking er både “gøy”, “kult” og ikke minst smaker det godt!

SE STORT BILDEGALLERI HER


– Jeg bakte forresten i går også - hjemme, sammen med broren min.. Det ble en epleikake til hele familien, forteller Ole fra 4. trinn,som har bestemt seg for å lage en slange til konkurransen. Eiril (3. trinn) er også i gang med en flott slange.

Del på Facebook

Søte mus og edderkopper

Margrethe (4. trinn) har bestemt seg for en mus, mye på grunn av at mus rett og slett bare er veldig “søte”.

Selma (4. trinn) har flere prosjekter på gang; En slange hun også, men ikke minst er det under utarbeidelse en ekte brødtarantella!

– Men den bør nok få litt tjukke bein, ellers kan den vel gå fort i stykker. Je g liker veldig godt å bake, og hjelper gjerne til med det hjemme, kanskje til bursdager og sånn. Det er forresten skikkelig godt med hjemmebakt brød. Vi har en brødbakemaskin hjemme, og den lager vi masse brød med, kan Selma fortelle

SE STORT BILDEGALLERI HER

Erle derimot (4. trinn) har bestemt seg fo en skilpadde, og som de andre har hun først tegnet dyret hun skal lage.

– Baking er vedig fint, men aller mest liker jeg å bake pepperkaker til jul!

En kjempebrøddyr-hai

Sofia og Ava (3. trinn) synes det var like greit å ta begge deigklumpene sammen, og lage en kjempebrødhai. Men det blir ingen hvilken som helst brødhai, den får nemlig etterhvert både nattlue og mange prikker! Etterhvert som brøddyrene blir ferdige, hjelper baseleder Jeanette Kråkmo til med stekingen.

Barna er ganske så godt fornøyde med de ferdige kunstverkene, og tror de kan ha gode sjanser til å hevde seg bra i den kommende konkurransen. Og det som er så fint med konkurransen, er at det bare er bilder av de ferdige brøddyrene som skal sendes inn. For de betyr jogså o at det er mulig å spise opp brøddyrene etterpå!

Vinner av konkurransen blir trukket i Spikersuppa på Verdens brøddag, 14. oktober. Og premien hvis man skulle vinne konkurransen er ikke brød, men boller til hele Aktivitetsskolen!

Mer info:: www.reddbarna.no..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.