*Nettavisen* Nyheter.

Den store dagen for de aller minste

Spente små fra Marmorberget barnehage venter på is utenfor Lambertseter kirke. Fra venstre: Sanne, Theodor og Fatima. Bak med fanen: Kristine Blomquist.

Det ligger mange års tradisjon i at de aller yngste skal få gå i sine egne tog før nasjonaldagen. Fredag var det et lokalt tognett som både sporveien og NSB burde være misunnelig på. Og alle togene var i rute.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flaggborg og korps på Manglerud trente til den store dagen ved å gå med 1.-klassingene og barnehagene på 15. mai

Klikk på bildet for å forstørre.

Noen russ er røde, andre russ er blå. Og noen av de aller yngste er rosa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ventetiden før toget kommer i gang kan være en tålmodighetsprøve, men når man har fått det ærefulle oppdrag og være fanebærer, kan man stå en stund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mortensrud-barn både sang og ropte hurra for de eldre på Kantarellen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hva er vel finere enn når vinden tar tak i flaggene. Her på Kantarellen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nylænde barnehage under 15. mai-toget på Lambertseter. Fra venstre: Thakshaan, styrer Stig Moe, Tomine, Samatar, Henrik og Oliver.

Klikk på bildet for å forstørre.

To politihester ledet toget forbi Lambertseter senter. 700-800 barn var med i paraden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er en god bit å gå fra Abildsø skole til bo- og rehabiliteringssenteret i Løvsetdalen. Derfor var det greit for de aller minst å ha transport.

VÅRT DISTRIKT: På Manglerud ble spenningen utløst allerede tidlig på dagen for der var det samling for både korps, skolens flaggborg og barnehagebarn allerede kl. 9.

På Lambertseter gikk et kjempetog fra Karlsrud til kirken en time senere, og dette var nok det største i hele distriktet vårt på denne dagen før dagen før dagen. All ære til Frivilligsentralen som år etter år får til dette arrangementet.

SE BILDEGALLERI! Stort tog for de minste

På Mortensrud gikk korps og barn til Kantarellen og sang for de eldre her.

Og det samme på Abildsø. Her var det litt ekstra for Abildsø er jo jubileumsskole i år, og de første barna i toget hadde kledd seg ut i gammel skolebekledning.

På Rustad skole ledet flaggbærerne på 7. trinn toget an da små og store møtte opp for å feire nasjonaldagen på forskudd. Flere barnehager fra området var representert i toget, og riktig så heldige var de med været i dag, da sola glimret med sitt nærvær. Toget gikk fra skolen og bort til Langerud sykehjem.

Mange barn, mange flagg og mange slitne bein etter hvert. For det er ikke så greit når man bare er "alen lange".


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.