RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store dagen

Tuva Hanem Myhrvold (15) var en av 116 konfirmanter i Bekkelaget kirke denne helgen. Dagen før dagen gledet hun seg mer enn hun gruet seg.

Værgudene kunne dessverre bare levere godvær til lørdagens konfirmanter, mens de som ble konfirmert på søndag måtte iføre seg både støvler og sydvest for å komme seg sånn noenlunde tørre til kirken. Men konfirmerte ble de uansett.

Mer kristen

Fredag kveld var konfirmant Tuva Hanem Myhrvold uvanlig rolig. Spenningen var der, men mest av alt så gledet hun seg til den store dagen.

Jeg konfirmerer meg mest av tradisjon, men etter at jeg har vært med på konfirmasjonsundervisning og -leir er jeg helt klart blitt mer kristen enn jeg var før, forteller Tuva. Hun gleder seg til å gå fram til alteret og bli velsignet, og til å møte hele familien etterpå.

Man blir på en måte voksen når man konfirmerer seg, og får større ansvar for egne valg, mener Tuva. Bunaden hun skal ha på seg har hun arvet etter bestemoren sin, og Tuva tror det er mest vanlig å konfirmere seg i bunad.

Det er veldig koselig å få bruke en bunad etter bestemor, synes Tuva, som på ingen måte er lei av konfirmasjonsforberedelser.

Jeg har allerede sagt meg villig til å være konfirmasjonsleder for neste års konfirmanter, og skal dessuten være med å arrangere aktiviteter for 5. klassinger i regi av kirken.

Blid og nervøs

I Klemetsrud kirke var det omlag 40 konfirmanter denne helgen. Like før andre pulje skal møtes, står Maiken Haldorsen Uri (15) utenfor kirken og tripper med et stort smil om munnen.

Jeg er vanvittig nervøs, både for å snuble i trappa, ikke klare å tegne korset riktig, ikke få til å tenne lyset...huff, jeg håper det går bra, sier hun. Det er det praktiske rundt konfirmasjonen som plager Maiken, ikke det å bli konfirmert.

Jeg føler at jeg har blitt mer kristen i løpet av konfirmasjonstiden selv om det er tradisjon som gjør at jeg har valgt kirkelig konfirmasjon, sier Maiken, før hun forsvinner inn til de andre. Hvite kapper skal på, det forhåndsfotograferte konfirmantbildet studeres, og etter at prest Nina Kristine Glatved har repetert seremoniens gang er det bare å stille opp på rekke, heve hodet og vente på at kirkeklokkene skal ringe dem inn.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere