RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store sauejakten


Andres Thevik og Joachim Landsverk holder godt grep om sauen idet de legger i land på Hovedøya. ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Andres Thevik og Joachim Landsverk holder godt grep om sauen idet de legger i land på Hovedøya. ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Det ble en smule mer actionfylt enn hva sommervikarene i Friluftsetaten hadde tenkt seg da fire sauer skulle på sommerferie til Hovedøya

Ettersom de ikke hadde fått med seg kraftfôr fra Bogstad besøksgård, måtte alternative metoder benyttes for å lokke sauene fra båten til det som skal bli deres hjem de neste månedene.

Stein som lokkemat

De er nok i utgangspunktet ikke så hyppe på en båttur. Her gjelder det å bruke en blanding av trusler og lokking, og holde stø kurs, fortalte Andres Thevik på båtturen over til Hovedøya.

Men det var først da båtturen var unnagjort at de virkelige utfordringene begynte. For sauene hadde overhodet ikke tenkt å spasere lydig inn i innhegningen når gresset virket mye grønnere på den andre siden. Først etter mannssterk innsats, da sjefssauen fikk en løkke rundt halsen og ble leid i tau i riktig retning, fulgte de andre tre etter. Og med en god porsjon tålmodighet og en bøtte med småstein som lokkemat kunne porten til innhengingen endelig lukkes med alle de firbeinte trygt forvart innenfor.

Norges heldigste

Dette må være de heldigste sauene i Norge som får tilbringe sommeren på et sted som dette, sier Thevik, mens han ser ut over grønne, frodige slettene mellom klosterruinene.

Og trass en noe motvillig ankomst, ser sauene ut til å være godt fornøyde med årets sommerferie. De har allerede gått inn for oppgaven med å holde vegetasjonen nede med glupsk entusiasme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere