RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leah Gamst Griffin (1) og mamma Therese Gamst Paulsen trives godt i åpen barnehage. Leah (til høyre) har funnet en god lekekamerat i Aksel Fremming (1)FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Leah Gamst Griffin (1) og mamma Therese Gamst Paulsen trives godt i åpen barnehage. Leah (til høyre) har funnet en god lekekamerat i Aksel Fremming (1)FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Den supersosiale barnehagen

Tre ganger i uken forvandles Hovseter fritidsklubb til barnehage. Tusenben barnehage blitt et populært tilbud for barn og voksne.

HOVSETER: Vanligvis er lokalet til Hovseter ungdomsklubb fylt opp av ungdommer. Men mandag, tirsdag og torsdag er det de små som er sjefene. Denne torsdagen er det fullt av barn og voksne i lokalet. Det syder av barnelatter og lukter av nystekte vafler og kakao.

Plass til alle

Siden 2000 har Bydel Vestre Aker tilbudt foreldre å ha barna på den åpne barnehagen. Ved å betale 20 kroner får foreldrene kaffe og te, mens barna får frukt og formingsmatriell. Så lenge det er plass er alle innen bydelen velkomne.

Det eneste kravet er at foreldrene selv er med og har ansvaret for barna. Gry Roestad i Bydel Vestre Aker mener det er midt i blinken for foreldrene.

De siste ni årene har hun sett at tilbudet har vært en suksess.

Det er et pedagogisk tilbud for barn som ikke har barnehageplass. Og for foreldre som ønsker å utvide fødselspermisjonen. Her har vi funnet et tilbud et tilbud som treffer godt, sier Roestad.

Hun tror foreldrene også har behov for å komme seg ut.

Dette er nettverksbygging. Foreldrene blir kjent med andre foreldre. Og vi har det veldig hyggelig. Av og til arrangerer vi turer, for eksempel til Bogstad gård. Folk er blide og positive. Det er lett å bli kjent med hverandre her.

Språktrening

Hver onsdag ønsker også barnehagen velkommen foreldre med minoritetsbakgrunn. Dette tilbudet ble startet i januar i år.

Og barnehagen ligger sånn sett midt i smørøyet. Sammen med foreldrene læres det norsk, det fortelles norske eventyr og det snakkes norsk. Tilbudet er gratis.

Det er språktrening, ikke språkkurs. Et nettverkstilbud for foreldre med minoritetsbakgrunn. Her blir de kjent med hverandre. Og folk fra samme land møter gjerne hverandre her. Vi lager mat, for eksempel halalpizza. Ofte byttes det oppskrifter, sier Roestad med et smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere