Gå til sidens hovedinnhold

Den syngende bydel

Mange spente og nervøse sjeler på Stovner videregående denne helga. Det var ingen avgangseksamen som ventet, men audition for NRKs korsatsing.

Stovner: Spredt over hele helga strømmet de til. Over 130 påmeldte kom i puljer for å prøvesynge for et kor som skal ha 40 sangere. Et kor som utelukkende skal bestå av sangere fra Stovner bydel.

Før audition

Det tar sin tid å komme så langt at en får synge. Å lage et NRK-program krever lange forberedelser og nitid planlegging.

Du skal registreres og fotograferes. Og du må vente på benken utenfor det provisoriske studio, sammen med andre påmeldte.

På lørdags formiddag sitter tre klare. De må vente med kamera hvilende på seg og attpåtil bli intervjuet av en journalist fra Lokalavisen Groruddalen.

Det er litt nervepirrende å sitte her og vente og litt spennende. Jeg har sunget litt før og det hender seg jeg trår til på danseaftener, sier Gerd Bjerke før hun blir kalt inn.

De to andre må vente litt til.

Audition

Ambrozia B. Da Silva hadde ikke noen forestilling om hva som ventet. Hun trodde hun skulle synge sammen med sin venninne, men måtte møte NRK-teamet og juryen alene.
Jeg skal synge på Kreolsk.. En sang fra mitt hjemland Kapp Verde. En sang om solen som går ned, sier Ambrozia til dirigent Øystein Fevang mens kameraene går.
Litt spedt begynner hun, men dirigenten vil ha det på nytt og med mer kraft. Repetitør Trond Lindheim faller etter hvert inn med sitt piano. Da går det litt lettere.
Etter noen finpussinger og litt skalaøvelser er det hele over.

Etter audition

Ambrozias venninne står å venter. Hun hadde alt vært inne.
Mens jeg var inne tenkte jeg - hvorfor har jeg kommet hit?, forteller Num Tazdinha.
Ambrozia nikker og legger til:
Du står der helt alene i et digert rom, med fremmede mennesker som skal høre på deg. jeg synes jeg var tøff som stilte opp, men morsomt var det nå å ha prøvd, ler hun før de to venninnene ordener de siste formalitetene med teamet fra NRK .

Ute i hallen venter det lokale Røde Kors med kaffe og vafler. Til trøst eller som belønning for de som har vært inne.
Vi har ikke satt noe navn på programmet ennå, men bruker arbeidstittelen "Den syngende bydel", forteller NRKs Geir Pettersen.
Han legger til at programmet skal gå i beste sendetid og at den siste delen blir sendt i romjula.

Hvordan det gikk og hvem som får være med i koret, må deltakerne vente på. Tirsdag faller dommen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot