RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den uendelige historien

Helt siden 70-tallet har det vært strid om den øvre delen av Madserud allé, hvor Selvaag har hatt store utbyggingsplaner etter å ha kjøpt opp flere villatomter. Riktignok er planene med tiden blitt redusert fra 250 blokkleiligheter til dagens forslag med 15 leiligheter fordelt på to bygg, men fremdeles er det strid om denne reduksjonen er nok. I det nye planforslaget foreligger også et forslag fra Fortidsminneforeningen, som har fått helhjertet støtte fra bydelen. Her foreslås det to tomannsboliger tilpasset intensjonene i småhusplanen.

Planområdet består av tre villaer, hvor en er nedbrent for en del år tilbake. Selvaag har fått sterk kritikk fra flere hold for sin vanskjøtsel av de gamle trevillaene. Praktvillaen i nr. 28 ble blant annet brukt som øvingslokale for politiet. Siden sto villaen i lang tid åpen mens forfallet akselererte. Fylkesmannen og riksantikvaren grep inn i siste liten i forrige reguleringsrunde og hindret riving. Igjen var det Madserud Vel og Fortidsminneforeningen som sørget for å gjøre offentligheten oppmerksom på hva som holdt på å skje. Siden har Selvaag gått i dialog med Riksantikvaren før de la frem et nytt planforslag. Det skulle bare mangle når man vil bygge i et område som kommunen anser som mest bevaringsverdig i byen. I begge planforslagene tas det nå høyde for at Langaardvillaen i 28 skal restaureres, noe som er en stor seier for bevaringstilhengerne og ikke minst for "vaktbikkja" Sten Sture Larre i Fortidsminneforeningen. Gang på gang har han vært på plass når riving, hærverk, skader eller fare for brann har vært til stede.

Selv om det fremdeles er avstand mellom utbygger og bevaringstilhengere, ser det endelig ut til at det går mot en løsning. Når saken skal opp i bystyret står det mellom to klare valg. Med støtte fra et enstemmig bydelsutvalg i Ullern og et bystyre med revisjon av småhusplanen friskt i minnet, skulle det ikke forundre oss om Madserud Vel og Fortidsminneforeningen også tar siste stikk.
Det skulle bare mangle når man vil bygge i et område som kommunen anser som mest bevaringsverdig i byen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere