Gå til sidens hovedinnhold

Den ukjente europamesteren

Langt inn i Maridalen befinner en helt fersk europamester i hundekjøring seg. Men knapt naboene vet hva Marte Heilemann (30) driver med.

Maridalen: Det er nok mange som lurer fælt på hva alle hundene gjør her. Bare de færreste vet at jeg er europamester, smiler Marte Heilemann.
Det var på Hamar for halvannen uke siden Maridalen-jenta gikk til topps i EM i sledehundkjøring. Heilemann ledet 6-spann-klassen fra start til mål og vant til slutt med tre og et halvt minutt.
Jeg kom til mesterskapet i forsvarsposisjon, siden jeg vant det forrige europamesterskapet som gikk i Frankrike i fjor. Egentlig skulle løpet gått i Tyskland, men ble flyttet på grunn av snømangel. Det smakte naturligvis godt med nok et gull, sier gullvinneren.

Perfekte treningsforhold

Gullet i Frankrike var hennes første internasjonalt. Med seieren på Hamar beviste Heilemann at hun har etablert seg i europatoppen.
Det var et visst forventningspress, så det var godt å takle det. Veldig gøy å vinne på nytt, understreker 30-åringen.
I Maridalen er det perfekt å holde på med hundekjøring. Heilemann har stor tomt som rommer en haug av treningshunder, og på andre siden av veien kan hun frese på i fine løyper.
Selv om det kan se litt "hawaii" ut med alle hundene, tar vi hensyn til de andre som bruker skogen. Blant annet har vi lært hundene til at de ikke skal løpe i skisporene, påpeker europamesteren som representerer Norsk Trekkhundklubb.

VM-gull neste mål

Etter EM- og NM-gull i år, satser nå Heilemann mot nye mål.
Nå blir mitt neste mål å vinne VM. Det skulle egentlig blitt arrangert i Italia i år, men ble utsatt til neste år. VM er et arrangement som blir arrangert annethvert år, forteller sledehundkjøreren.
I 2003 deltok Heilemann i sitt foreløpig eneste VM til nå, men da ble det bare tiendeplass.
Jeg føler jeg har større mulighet til å lykkes nå, selv om konkurransen stadig blir tøffere og tøffere, sier Marte Heilemann.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget