RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Silje Sjøtun, Jan-Inge Nilssen og Lene Eriksen mener de høye piggtrådgjerdene foran broen i Munkedamsveien er et lite vakkert syn.
Silje Sjøtun, Jan-Inge Nilssen og Lene Eriksen mener de høye piggtrådgjerdene foran broen i Munkedamsveien er et lite vakkert syn.

Den uvisse broen

Mens Jernbaneverket ønsker å rive broen over jernbanelinjen ved Munkedamsveien på grunn av omfattende slitasjeskader, går Frogner Bydelsutvalg inn for rehabilitering. Naboer fortviler over uvissheten.

På grunn av den dårlige tekniske tilstanden på broen i Munkedamsveien ved Lassonsgate, har Jernbaneverket sendt forespørsel til Riksantikvaren og Frogner Bydelsutvalget om rivning.

Helt siden det ble oppdaget omfattende korrosjonsskader tidligere i år, har broen av sikkerhetsmessige årsaker vært stengt for all ferdsel.

Gammel bro

Bakgrunnen for Jernbaneverkets ønske om rivning, bygger på at den historiske broen i utgangspunktet ikke var dimensjonert for den omfattende trafikken som har kommet til i de senere årene.

Videre hevdes det at broen trafikkeres av kjøretøy som er mye tyngre enn det brua opprinnelig er beregnet for, og at endringer av veidekket har økt broens egenvekt.

Hovedkonklusjonen for Jernbaneverkets ønske om rivning bygger på at en restaurering av broen vil være mindre kostnadseffektiv enn nybygging.

- Fangeleirgjerder

Etter at de først oppsatte provisoriske stengslene rundt broen ble fjernet av forbipasserende, er det i dag satt opp to meter høye piggtrådgjerder til naboenes store fortvilelse.

- Dette er jo i utgangspunktet en veldig hyggelig plass, men når man for eksempel kommer fra Aker Brygge og hit, vil man ved broen tro at man står utenfor en tysk fangeleier, forteller Jan-Inge Nilssen, nabo til broen.

Mister dropin-kunder

Silje Sjøtun fra frisørsalongen like ved broen, mener den stengte broen går ut over potensielle dropin- kunder.

- Før broen ble stengt fikk vi flere dropin-kunder av dem som passerte broen på vei til eller fra Aker Brygge-området, forteller Sjøtun.

Etter at hun fikk høre om Bydelsutvalgets og Jernbaneverkets uenighet overfor broens videre skjebne, frykter hun at en langvarig tid med stengt bro blir resultatet.

SVs Bydelspolitiker Erna Kaldblom har sympati for naboenes og næringsdrivendes frustrasjon.

- Jeg forstår at mange kan bli oppgitt over situasjonen. På siste BU-møte gikk flertallet imot rivning, og anmodet heller at Jernbaneverket om snarest å disponere midler for rehabilitering. Og jeg forutsetter at det vil bli lagt avgjørende vekt på riksantikvarens og byantikvarens uttalelser, forteller Kaldblom - som på vegne av de fortvilte naboene håper på fortgang i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere