RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne Android-kjempen kan fjernstyres


Blir HTC Desire HD stjålet, kan den fjernlåses og alt innhold kan slettes. Det er meget hensiktsmessig med tanke på mobilens massive businesskvaliteter.
Blir HTC Desire HD stjålet, kan den fjernlåses og alt innhold kan slettes. Det er meget hensiktsmessig med tanke på mobilens massive businesskvaliteter. Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim
Til tross for noen svakheter har HTC laget en av årets beste telefoner.

AMOBIL.NO: Det lanseres toppmodeller i bøtter og spann om dagen, og HTCs heftigste, Desire HD, må finne seg i å dukke opp blant Nokia N8 og et hav av Windows Phone 7-baserte enheter.

Desire var en stor hit for mobilprodusenten fra Taiwan, og forventningene var ikke akkurat lave da HTC Desire HD landet på testbenken.

Blant annet har HTC skrytt av et godt kamera, bedre navigasjonsløsninger og nettstedet htcsense.com som skal la brukeren fjernstyre en gjenglemt eller mistet telefon.

Sniktitt: HTC Desire HD

Sniktitt: Windows Phone 7-mobilene HTC 7 Trophy, HTC 7 Mozart og LG Optimus 7

Godt bygget

I det ytre er Desire HD en forholdsvis stor telefon. Skjermen er på hele 4,3 tommer og opptar det meste av plassen på forsiden av telefonen.

Likevel er den ikke enorm, og i vanlige olabukser får den greit plass i lommene. Grunnen til dette er at det er forholdsvis lite tomrom rundt skjermen. Vi har sett samme skjermstørrelse tidligere, den gang i HTC HD2.

Her kan du lese test av HTC HD2

Byggekvaliteten i Desire HD virker særdeles bra. Foruten skjermen, som er i glass, er det meste her i metall.

Vi stiller oss litt usikre til kvaliteten på de to lukene som skal dekke over batteriet og plass for minnekort og SIM-kort. Disse virker å være litt mindre holdbare enn resten, selv om de sitter forholdsvis godt og ikke ble slarkete til tross for mange ganger av og på i løpet av testperioden.

Les mer om byggekvaliteten her

Fantastisk skjerm

Skjermen er det definitive høydepunktet ved Desire HD. Den er både lyssterk og har god fargegjengivelse.

Enten man jobber i den fullverdige Office-løsningen som er med eller sjekker e-post gir skjermen knallgod oversikt. På underholdning som film og spill skinner den virkelig.

Kan fjernlåses

Nye Sense gir et sett velkomne nye funksjoner til Android. Her har vi fjernstyring av de viktigste funksjonene via internett, vi kan finne ut hvor mobilen er om vi har glemt den et sted.

Og kanskje viktigst av alt:  Du kan fjernlåse Desire HD eller slette innholdet dersom du er usikker på hvem som kan ha fått klypene i den.

Fra forumet: "Gleder meg som en unge til å sette tennene mine i telefonen..."

Merkbare pusterom

For det meste er menyene særdeles raske, men vi opplever merkbare pustepauser fra tid til annen. HTC Sense gir flere små forbedringer rundt om i systemet.

E-postklienten er særdeles god og gir mulighet til å ha en samlet innboks med fargekodede beskjeder avhengig av hvilken konto de har kommet fra.

Dette er svært oversiktlig. HTML-formatert e-post og vedlegg tar den og på strak arm.

Les mer om HTC Sense her

God på det grunnleggende

Vi finner ingen store problemer med det grunnleggende i Desire HD. Lydkvaliteten under samtale er god, og volumet kan stilles forholdsvis høyt.

Vi kunne gjerne ønsket mulighet for noe høyere volum, men vi opplevde likevel at den fungerte greit i litt bråkete omgivelser.

Unøyaktigheter i skjermen

Merkelig nok er den store skjermen et aldri så lite handicap for fulltastaturet i Desire HD. Det er rett og slett litt vanskelig å nå over hele skjermen samtidig som man er nøyaktig nok til å treffe.

Vi opplevde også titt og ofte at skjermen reagerte litt utenfor der vi trykket. Det kan rett og slett virke som om den er litt unøyaktig.

Uansett er dette stort sett et problem kun når man bruker én hånd. Man kan enkelt stille tastaturet om til vanlig numerisk med ordbok. Dette fungerer problemfritt.

Bra på bilder og video

HD-delen av navnet antyder at vi her har med et kapabelt kamera å gjøre. Kameraet tar også gode bilder, spesielt når vi sammenlikner med tidligere modeller fra produsenten.

Konkurrenter som Sony Ericsson Xperia X10 og Samsung Galaxy S tar likevel innersvingen på Desire HD.

Videoopptakene blir gode, også innendørs. Detaljene blir litt uvisket ved raske panoreringer, men dette er også noe vi ofte opplever med mobilkamera. Vi opplever ikke noen hakking eller andre plagsomme problemer.

Les mer om bilde- og videokvaliteten her

Test: Sony Ericsson Xperia X10

Test: Samsung Galaxy S

Svakt batteri og dårlig navigasjon

Navigasjonsløsningen i Desire HD opplevde vi som utilstrekkelig.

Gratisløsningen som HTC skal ha gjort store forbedringer på er ikke tilgjengelig i Norge, og Route 66-varianten som man kan betale lisens for fungerte ikke så godt som vi hadde håpet.

Vi synes også at batteritiden med fordel kunne vært bedre. Man må nok belage seg på å lade Desire HD hver kveld, med mindre man svært sjelden skrur på den store skjermen.

Kun Galaxy S kan konkurrere

Desire HD oppleves som en telefon som er nesten alt HTC skryter av at den skal være. Skjermen er en av de tre beste på markedet, og det er kun Apple Iphone 4 og Samsung Galaxy S som kan konkurrere med opplevelsen Desire HD kan gi.

Test: Apple Iphone 4

Noen barnesykdommer finner vi. GPS-programvare som ikke fungerer skikkelig og nettsiden som lar deg fjernstyre telefonen er en anelse ustabil.

Dersom skjermstørrelse og alle de nye funksjonene i Sense er viktigst for deg, er Desire HD den heftigste Android-telefonen som er i salg i dag. Samsung Galaxy S er egentlig den eneste virkelige konkurrenten til Desire HD.

Samsungs toppmodell stiller med Super-AMOLED-skjerm som er 0,3 tomme mindre. Materialvalget er noe mindre tillitvekkende enn i Desire HD, men den koster også 500 kroner mindre.

Finn prisen på produktet i Prisguide.no

Les hele testen av HTC Desire HD på Amobil.no

Les også disse artiklene på Amobil.no

Nå kan du få Flash til Iphone

Her er november-mobilene

Er dette Playstation-mobilen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere