RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne barnehagen blir dobbelt så stor

Omsorgsbygg utvider kapasiteten ved Storgården barnehage på Manglerud, og de første barna har allerede flyttet inn i midlertidige lokaler på Skullerud.

MANGLERUD/SKULLERUD: I disse dager flytter barn og voksne i Storgården barnehage litt etter litt til Skullerudbakken midlertidige barnehage.

Småbarna var de første som flyttet inn i den nye barnehagen som nå bygges ved Skullerud gård.

Ferdig 27. september

– Det er småbarn fra Storgården og noen nye småbarn. Enkelte foreldre synes det er litt lang vei nå, men personalet gleder seg, sa bydelens barnehagesjef Tommy Grotterød til Østensjø bydelsutvalg på deres møte 16. september.

– Annenetasjen kommer snart på plass, og fullstendig overtagelse er 27. september. Da kommer de store barna fra Storgården også, informerte barnehagesjef Grotterød på møtet i forrige uke.

LES OGSÅ: Løser barnehagefloka i Østensjø med ny midlertidig barnehage på Skullerud

River Storgården

Når alle store og små er på plass i Skullerudbakken barnehage, skal de utslitte lokalene til Storgården barnehage rives.

På tomten i dumpa mellom Manglerudhjemmet og Manglerud kirke skal det bygges en splitter ny og moderne barnehage. Nå er det også klart at denne blir større enn først forventet.

Ti avdelinger

– Storgården barnehage skal bli større enn i dag, bekrefter kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

– Økningen er en dobling til ti avdelinger. Det er stort behov for barnehageplasser i denne delen av byen, sier Svenneby.

Utvidelsen skal gjøres innenfor de rammer og reguleringer som gjelder for eiendommen, og nye Storgården barnehage skal stå ferdig i andre kvartal 2015.

Må få riktig plassering

Det er ikke satt noen dato for når gamle Storgården skal rives ennå, men kommunen er i ferd med å anskaffe riveentreprenør.

– Nå begynner snart grunnundersøkelsene, for å finne den beste plasseringen av nybygget på tomta. Det har tatt litt lenger tid enn planlagt, siden prosjektet ble større enn vi først planla for, sier Svenneby.

LES OGSÅ:

Få nye barnehager i sikte i Østensjø

Østensjø mangler 200 barnehageplasser

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere