RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne boka koster 8000 kroner


DYR: Billig er den ikke, men gammel er den; Lindboe-avisen fra 1835, her vist frem av leder av Lions Oslo/Berg, Harald Eikeland. Foto: privat
DYR: Billig er den ikke, men gammel er den; Lindboe-avisen fra 1835, her vist frem av leder av Lions Oslo/Berg, Harald Eikeland. Foto: privat
Markedet høyner fra i fjor - da ville noen betale 3500 kroner for den dyreste boka. I år: For 8000 kroner kan du sikre deg Landboe-avisen fra 1835.

TÅSEN: Helt siden 1976 har Lions Club Oslo/Berg arrangert "Byens største bokmarked". Til helgen er det klart igjen.

Bokmarkedet åpner med 1000 banankasser fulle av bøker, tilsammen rundt 40.000 bøker. Gamle som nye. Kunst, historie, lokalhistorie, krig, barnebøker, hobby, sport, religion, romaner, pocketbøker i alle varianter og på mange språk.

8000 kroner

I fjor var det Hamsuns bok som var den dyreste på markedet. Hele 3500 kroner var noen villig til å betale for førsteutgaven av Pan.

I år høyner Lions, hele 8000 kroner er prisen på Landboe-avisen fra 1835.

– Det er nok den dyreste boken vil har hatt til salgs, ifølge Henning Stene i Lions.

Han og leder av Lions Oslo/Berg, Harald Eikeland kan fortelle at inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, øyeklinikker i Uganda og Malavi, og en flere andre tiltak.

Skifter ut bøker

Etter èn uke skiftes de fleste av de usolgte bøkene ut, og neste lørdag kommer nye bøker på plass i hyllene.

– Vi har forskjellige kunder. Mange kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker, forteller Lionsmedlemmene.

Bøkene er godt  og sikkert lagret i bunkers ved Bakkhaugen på Tåsen, og medlemmene samler inn bøker hele året, til det store markedet.

Lions samarbeider med skanfil.no, og rundt 300 spesielle og gamle bøker bli solgt på nett og auksjon den siste lørdagen i markedet.

Bokmarkedet finner sted på Vestre Aker skole, fra og med lørdag til helgen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere