Denne boligen gikk 1,4 millioner over takst

VAR KOLONIAL: Dette rommet i første etasje ble i gamle dager brukt som kolonial. Huset ligger i Lundliveien 2 på Risløkka og gikk i forrige uke skyhøyt over taksten på 5 millioner kroner.

VAR KOLONIAL: Dette rommet i første etasje ble i gamle dager brukt som kolonial. Huset ligger i Lundliveien 2 på Risløkka og gikk i forrige uke skyhøyt over taksten på 5 millioner kroner. Foto: Alle foto: Privatmegleren

Det var kaos på Risløkka under visningen av et hus med behov for full rehabilitering. –Jeg har aldri vært med på liknende i min karriere, sier megler Erik Andreas Ahlsrød.

LUNDLIVEIEN: Boligen ligger idyllisk til i et rolig området på Risløkka.

SOVEROM: Blant de oppmøtte på visningen var to familier som ville bygge om huset til en tomannsbolig.

STUEN: Mange så potensialet i huset på Risløkka.

BEHOV FOR MALING: Huset trakk hundrevis av personer til visning, til tross for at det er et stort oppussingsprosjekt.

RISLØKKA: Boligen i Lundliveien 2 gikk for 6,4 millioner kroner, hele 1,4 millioner over takst. Huset, som trenger full rehabilitering fra topp til tå, skapte unntakstilstand på Risløkka under siste visning søndag 9. mars.

LES OGSÅ: Vernet villa taper mot boliger

– Det var så mange som sto parkert i området at bussen ble sperret av i 20 minutter. Bussjåføren var ikke spesielt fornøyd med det, sier Erik Andreas Ahlsrød i Privatmegleren Soria Moria.

Mann av huse

Over 200 personer dukket opp på visningene. Det var 99 interessenter som skrev seg på liste og hele 21 personer var med på budrunden.

– Jeg er særdeles fornøyd med salget. Det tok jo fullstendig av. Jeg har aldri vært med på liknende i min karriere, sier Ahlsrød som har jobbet i bransjen siden 90-tallet.

LES OGSÅ: Dette er boligen "alle" vil ha

Full rehabilitering

Huset har standard fra 1941.

– Med unntak av noe tapet, er det ikke gjort noe med huset siden den gang, forteller megleren og legger til at kjøper trolig må rive alt innvending. Utvendig er det også behov for en overhaling.

– Subjektivt anslår jeg at kjøper må ut med minst 2-3 millioner i oppussing, sier megleren.

Alt fra utbyggere til privatpersoner og barnefamilier kom for å se på huset. Også to familier som ville bygge huset om til tomannsbolig dukket opp.

Det er et relativt stort hus med bruttoareal på 372 m², primærrom på 228 m² og fem soverom. Huset er innredet som fire leiligheter med egne wc og felles baderom. Ett av rommene i første etasje var tidligere brukt som kolonial.

LES OGSÅ: Denne ambassadeboligen kan bli din

Realistisk takst

Huset var taksert til 5 millioner kroner, noe den erfarne megleren synes var et edruelig anslag for en bolig i den forfatningen.

– Vi hadde ingen referansesalg i området, som vi kunne sammenlikne med, forteller han og legger til:

– Det er et hyggelig området, men det var ingenting som skulle tilsi dette. Jeg begynte jo å skjønne at det kom til å bli bra ut ifra henvendelsene, men at det skulle ta så fullstendig av, det kunne vi ikke vite, sier megleren.

Ahlsrød hadde først trykket 30 salgsoppgaver, men skjønte raskt at han måtte trykke 30 til. Før andre visning hadde han trykket til sammen 80 oppgaver, men også dette forsvant et kvarter ut i andre visning. Flere personer fikk ettersendt oppgaven.

Til slutt var det en privatperson som trakk det lengste strået og sikret seg huset i Lundliveien, 1,4 millioner over takst.

LES OGSÅ:

Så mye steg din bolig i pris i februar

Beboere frykter rasering av Oppsal

Oslo-"hytte" til salgs for 25 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag