RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne boligen gikk 3,2 millioner over prisantydning

Denne boligen på Grefsen ble solgt for 14,7 millioner kroner før påske - nesten 30 prosent over prisantydning.
Denne boligen på Grefsen ble solgt for 14,7 millioner kroner før påske - nesten 30 prosent over prisantydning. Foto: Google Streetview
- Boligkjøpere bør spørre seg «hva er det jeg ser, som ikke de andre ser?».

GREFSEN: Boligmarkedet koker i Oslo, og både nye og brukte boliger har hatt en god prisstigning så langt i år.

Nylig ble et hus på Grefsen solgt hele 3,2 millioner over prisantydning.

- Når en bolig går så mye over takst, så er det grunn til å stille spørsmål. Hvis du, etter en budrunde, ender opp med en pris som er over 10 prosent over takst, så bør man spørre seg «hva er det jeg ser, som ikke de andre ser?», sier partner i Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye.

Les også: Mye dyrere å leie bolig

Panoramautsikt
Boligen ble svært godt besøkt under visningen, og i hovedsak skal det ha vært området som gjorde den attraktiv for mange av interessentene.

Huset, som er på 271 kvadratmeter har fem soverom i tillegg til sokkelleilighet. Det følger også en dobbel garasje med boligen, som også har panoramautsikt over Oslo.

Prisantydningen var på 11,5 millioner kroner, men etter endt budrunde var den faktiske salgsprisen på 14,7 millioner kroner.

Les også: Et lite stykke New York i Oslo

- En dårlig jobb
Øye er kritisk til prissettingen, og mener meglere generelt bør ta høyde for at et populært område vil drive prisene oppover.

Bjørn Erik Øye

- Meglere har så gode verktøy for å sette riktig pris på en bolig. Om et område er attraktivt, så skal det være gjenspeilet i taksten. Om det ikke gjør det, så har det vært gjort en dårlig jobb, sier han, og legger til:

- Det blir for dumt å si at boligen gikk så mye over takst, fordi det er et populært område. Hvis meglerne mener noe annet, så har man operert med lokkepriser.

Les også: - Bygg så mange etasjer som mulig

Forventer fortsatt vekst i Oslo
Boliger som den på Grefsen er sjelden å se på boligmarkedet, noe som trolig har vært med på å drive prisen opp.

- Nordmenn er lure, men ofte er de lure samtidig. Norske boligkjøperes smak er ganske lik, så når man får disse objektene som treffer mange, så går prisene opp, sier Øye.

Onsdag legger Eiendom Norge fram sin ferske boligprisstatistikk for mars. Det er forventet at tallene viser fortsatt vekst i de store byene, og da særlig Oslo.

- Jeg blir veldig overrasket om prisene ikke går opp. Det er jo som normalt, men hvis vi ser situasjonen i Oslo så er den spesiell, ved at befolkningsveksten øker etterspørselen, samtidig som produksjonen av boliger går i motsatt retning, sier Øye.

Megleren som solgte boligen på Grefsen har ikke ønsket å kommentere salget.

Les også: - Folk kommer og takker meg for at vi gjør hjemveien deres tryggere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere