*Nettavisen* Nyheter.

Denne eiendommen skal deles i to

GIR OPP: Tom Leon Gravingen (t.v.) og støttespiller Tore Bjerkum foran den lille sveitservillaen i Tor Jonssons veg 9, som etter bystyrets vedtak nå er verneverdig. Etter seks års kamp mot byråkratiet tror de ikke det har noen hensikt å fortsette kampen for råderett over egen eiendom. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bystyret sier ja til både vern og nybygg i Tor Jonssons veg 9. – Nå tror jeg ikke vi orker å krige mer, sier Tore Bjerkum på vegne av eier.

ULSRUD: Tore Bjerkum er stefar til uføretrygdede Tom Leon Gravingen som eier Tor Jonssons veg 9.

Tomten er regulert til boligformål, og de har ønsket å rive det gamle huset for å bygge en ny og moderne generasjonsbolig der de kan bo sammen med Gravingens mor og hjelpe hverandre.

– Vår første tanke nå er at vi gir opp kampen. Vi mener fortsatt at vernevedtaket er gjort på feil premisser, men Tom er sjuk, mora er sjuk og nå orker vi ikke mer, sier Tore Bjerkum skuffet.

LES OGSÅ:

Vil både verne og tillate nybygg

Støtter huseier i vernesak

Tre alternativer

I forrige uke avgjorde bystyret den mangeårige vernesaken for eiendommen, der det til slutt sto mellom tre ulike reguleringsalternativer (se faktaboks).

Bystyreflertallet gikk inn for alternativ 3, byrådets kompromissforslag, der eiendommen deles i to. Da kan de eksisterende bygningene og tunet bevares, samtidig som det kan bygges et nytt hus i eplehagen.

Bjerkum sier det nå er helt i det blå hva de gjør videre.

– Akkurat nå er det så mye sykdom at vi ikke kan ta noen store avgjørelser, men vedtaket gir jo noen muligheter. Tom kan bo der som før eller selge, eller vi kan prøve å bygge noe selv, sier Bjerkum.

– På papiret er det mange muligheter, men endel av det krever penger, som Tom jo ikke har som uføretrygdet, sier Bjerkum.

LES OGSÅ:

Får ikke være herre over eget hus

Byantikvaren: - Kulturhistorisk verdifull eiendom

Plan- og bygningetaten: - Viktig historiefortellende element

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag