RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne fjøla banker Ipad


 
 
Av og til oppstår kjærlighet ved første klikk. Vi er stormforelsket i Samsung Galaxy Tab.

AMOBIL.NO: Etter å ha hatt Galaxy Tab, til test i halvannen uke, har vi ingen problemer med å innrømme at vi er stormforelsket i Samsungs nye nettbrett.

Les hele testen på Samsung Galaxy Tab på Amobil.no

Skjermen er noe mindre enn de største nettbrettene på markedet, men fordelen med dette er at det er mulig å ta med seg Galaxy Tab i en jakkelomme.

Oppløsning, fargegjengivelse og innsynsvinkel er i topplasse for denne typen LCD-skjermer. Den er også lyssterk og god.

Les ogsåSuper-AMOLED til nettbrett

Fabelaktig på nett

På denne typen enheter er e-post og internettsurfing naturlige tidsfordriv. Dette gjør Galaxy Tab med bravur. Også visning av Flash-basert nettvideo som ligger på vanlige nettsider går fint, i motsetning til på Apple Ipad.

E-postleseren er av det oversiktlige slaget, og i landskapsmodus får vi opp en visning som likner mye på den vi kjenner fra PC-verdenen. Visningen er upåklagelig.

Det hever inntrykket at Samsung har lagt ved en fullverdig Office-løsning og en filutforsker til de vedleggene nettbrettet i utgangspunktet ikke støtter.

Altetende på multimedia

Multimedia er en av Galaxy Tabs virkelig store styrker. Denne spiser omtrent alt du kaster etter den av video. Dermed er sjansene gode for at du slipper å bruke tid og energi på å konvertere videoer du vil ha med deg på togturen.

Nettbrettet skal dessuten kunne vise video i hele 7 timer sammenhengende.

Musikkspilleren er brukervennlig, og lyden er svært god enten man velger å bruke de medfølgende pluggene eller store hodetelefoner.

Det er svært få dingser som har like god lyd som Galaxy Tab.

Spesielt når vi kobler til større hodetelefoner virker det som vi har kraftreserver til rådighet som andre enheter sliter med å nærme seg.

Overraskende bra kamera

Kameraet som er på baksiden av Galaxy Tab tar bilder i tre megapikslers oppløsning. Selv om oppløsningen er forholdsvis lav blir bildene ganske gode. Spesielt i godt lys merker vi svært lite bildestøy, og kameraet takler også motlys imponerende godt.

Les også: Stor test av kameramobiler

Nettbrettet kan dessuten ta opp video. Også her er oppløsningen lavere enn for mange av dagens heftige mobiltelefoner, men kvaliteten blir igjen overraskende god.

Du kan ringe med den

Man skal også være i stand til å ringe i inntil 20 timer sammenhengende med nettbrettet. Dette kan gjøres enten via en håndfriløsning, eller ved å bruke høyttaleren i nettbrettet.

Dette er kanskje ikke hovedfunksjonen til et nettbrett - men de 20 timene illustrerer den ekstreme batteritiden til denne dingsen.

Himmelsk batteritid

Med moderat bruk klarte vi å holde liv i den i fem dager, og med tungt bruk klarer den seg lett i tre dager om gangen. Dette skyldes et ganske digert batteri som er bygd inn i nettbrettet.

At enheten likevel bruker ganske mye strøm betyr at man må bruke svært kraftige ladere for å kunne lade Galaxy Tab mens den er på.

Til slutt

Det går svært lenge mellom hver gang vi blir så dypt imponerte over en dings som vi har blitt av Galaxy Tab. Dette er det komplette nettbrett og vi har egentlig veldig få ønsker som ikke Samsung på en eller annen måte innfrir her.

Prisen er unektelig i det stive hjørnet, men så er også listen over ting Galaxy Tab gjør svært godt nærmest uendelig lang. Galaxy Tab er rett og slett den beste dingsen vi har testet i år, og selv Apples Ipad må se seg slått av alle mulighetene Samsung her har gitt oss.

Fra forumet: - Igjen er vi vitner til at Samsung med sin Galaxy Tab utkonkurrerer Apple og deres halvveise løsninger.

Les hele testen på Samsung Galaxy Tab på Amobil.no

Les også: Neste Ipad kan komme i juni

Les også: Test av Multicom Mpad Z1

Les også: Kineserne pumper ut nettbrett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere