*Nettavisen* Nyheter.

Denne gjengen har stått på for deg

SNART KLART FOR SOMMER: Om ikke lenge er Bydel Grünerløkka klar til å ta i mot årets sommergjester. Foto: ALLE FOTO: Ine-Elise Høiby

Med sommer og fellesferie rett rundt hjørnet, har bydelene i Oslo jobbet iherdig med å få ferdig parker og uteområder til byens befolkning.

Klikk på bildet for å forstørre.

«NYTTIGBODEN»: Her lånes ut alt du trenger til en parkdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

MOLOKK: I denne molokken kan man kaste tonnevis av søppel.

GRÜNERLØKKA: I Bydel Grünerløkka gjenstår små plasser og torg samt noe vedlikehold før sommeren kan innta bydelen for fullt. Det er vann i alle fontener, blitt plantet 8000 løk av ulik art, og alle hekker og trær er frisert og pleiet.

Grünerløkka er en av bydelene hvor det blir lagt ned mye arbeid for at alle skal få nyte varme dager og kvelder i parkene, både i ukedagene og helgene.

Nye Sofienbergparken

Bydel Grünerløkka har mange parker og uteplasser, og den mest populære er helt klart Sofienbergparken. Den har i år fått et lite løft, og snart står en utendørs «gymplass» klar så foreldre kan trene mens de følger med barna på lekeplassen.

– Sofienbergparken har mye spennende å by på, og i tillegg til gymplassen er det petank/bocciabane med internasjonale mål og bordtennisbord som alle kan bruke, forteller seksjonssjef for kvalifisering og miljø i Bydel Grünerløkka, Flemming Løstegaard Hagen til dittOslo.

– Frem til uke 26, når skoleferien starter, vil «Nyttigboden» drives av skoleungdom fra 16-19 på fredager, og 11-19 på lørdager og søndager. Etter dette vil den være åpen fra 14.00-21.00 alle dager, og her vil det være muligheter for å låne forskjellig sportsutstyr og leie kullgriller til kun 20 kroner. I tillegg kan man få søppelposer om man trenger det, sier avdelingsleder Tove Maurtvedt.

– Grillene vil selvfølgelig være klare til bruk når man leier dem. Vi håper flere vil leie grillene i år, for det er ikke så fint med disse «dalmatinerflekkene» på gresset i parken etter engangsgrillene, når vi bruker så mye tid på at det skal se fint ut her, sier Hagen.

I tillegg til dette, kan Sofienbergparken også by på parkverter, gratis wifi og flere sittegrupper.

– Det er ikke langt til neste søppelkasse

Selv om parkene ryddes hver eneste dag, også i helgene, er det dessverre ikke mulig å ha det strøkent til en hver tid. Spesielt i Sofienbergparken kjennes det høye presset med å få den ren og pen til hver eneste soldag.

– I helgene starter vi ute fra klokken 07.00 for å rydde, og har med oss sekker på 230 liter som vi fyller opp med det som flyter utenfor søppelkassene. Det har blitt en god del sekker bare på én dag, for eksempel 168 sekker på søndagen i pinsen, forteller Maurtvedt til dittOslo.

– Vi opplever dessverre en del klager om parkene om dagen, men vi har et stort fokus på at parker og uterom i bydelen skal være ryddige. Bydelen ved seksjonen rydder hver eneste dag i alle parkene, og i helgene er det vi som har ansvaret for søppelkassene, mens i ukedagene er det en ekstern aktør som tar seg av dette, sier Hagen.

– Det hadde vært veldig fint om publikum også kunne bidra litt, om en søppelkasse er full er det ikke langt å gå til den neste. I Sofienbergparken er det flere søppelkasser om man bare kan gå noen meter ekstra, i tillegg finnes det en «molokk» der, som er en dyp søppelkasse som det tar en stund å fylle opp, sier Hagen.

Fornøyde ansatte

Flemming Løstegaard Hagen kan fortelle om en servicebedrift som også driver opplæring for alle grupper mennesker.

– Her finnes ungdommer, folk med rusavhengighet eller psykiske vansker, nye landsborgere og folk som har falt utenfor arbeidslivet, sier Hagen og blir støttet av kollega Maurtvedt:

– Ungdommene går og venter på at de kan søke på sommerjobbene hvert eneste år. I år har vi fått søknader fra 120 stykker, sier hun.

Også driftssjef Hans Jørgen Bach Digmann og arbeidsleder John Kenneth Heian er enige:

– Dette er en fantastisk arbeidsplass, og folk kommer tilbake. De fleste blir her en god stund og ønsker seg hit igjen, mens enkelte ikke holder lenger enn 45 minutter. Men verdens beste arbeidsplass er det for oss, avslutter Heian i Sofienbergparken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.