RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne koreaneren tåler en trøkk


STJERNESMELL: 5 stjerner til Kia Cee'd. (Foto: EuroNCAP)
STJERNESMELL: 5 stjerner til Kia Cee'd. (Foto: EuroNCAP)
Kia Cee'd er første koreanske bil med toppscore i EuroNCAP.

For første gang i historien er en koreansk bil tildelt fem stjerner og maksimal score i kollisjonstester utført av den frittstående organisasjonen EuroNCAP. Selv bilprodusentene innrømmer nå at EuroNCAP har vært helt avgjørende for den økte sikkerheten personbilene har gjennomgått de siste årene. Med tungt fokus på resultatene tvinger EuroNCAP produsentene til å bygge sikre biler. Biler som ikke oppnår gode resultater i kollisjonstestene er nærmest sjanseløse på et europeisk bilmarked hvor sikkerhet stadig veier tyngre ved folks bilvalg. Så derfor vaier flagget nå i toppen av stanga hos Kia etter at deres kompaktbil Cee'd gjorde det like bra som Peugeot 308 i å beskytte både voksne og barn inne i bilen. Men fotgjengere kommer noe bedre fra det ved påkjørsel av Peugeot 308 en Kia Cee'd. EuroNCAPs ledelse roser den koreanske produsenten for å ta sikkerhet på alvor.

Ros får også Fiat som med den lille trendbilen 500 oppnådde fem av fem mulige stjerner. Aldri har en så liten bil (3,55 meter) klart seg så bra gjennom kollisjonstestprogrammet. Derfor overrasket det at Renault, grossisten av topplasseringer hos EuroNCAP, bare oppnådde fire stjerner med småbilen Twingo. Vi vet de hadde håpet på fem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere