RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lumigon T1 er en dansk-norsk mobil med heftig utseende og innmat
Lumigon T1 er en dansk-norsk mobil med heftig utseende og innmat Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim

Denne mobilen er litt norsk

Mediesentermobil med Android og litt spesiell tastaturløsning.

AMOBIL.NO: Det danske selskapet Lumigon, som blant annet har norske investorer på eiersiden, lanserte i går den første av de kommende telefonene, T1.

T1 sikter seg inn blant dagens toppmodeller på spesifikasjonslisten, men det er strengt tatt ikke det som gjør at den skiller seg ut.

Telefonen kommer med en ladekrybbe som har Micro-USB-tilkobling og HDMI-utgang.

Les ogsåDansk Android-versting på trappene

Et mediesenter

I tillegg til krybben kan man også få et tastatur, som Lumigon har døpt K1. Dette kan fjernstyre telefonens funksjoner, og den er tenkt å fungere som et fullverdig mediesenter med dekoding av høyoppløst video og nettsurfing som noen av styrkene.

Lumigon har dessuten lagd et eget grensesnitt som kommer opp på TV-skjermen når den er tilkoblet.

For de som fra tid til annen fortsatt mottar samtaler på mobiltelefonene sine, har Lumigon lagt inn mikrofon og høyttaler i tastaturet.

Hvorfor ikke snakke litt med tastaturet?

Dersom noen skulle ringe mens man surfer eller ser på film via TV-en, skal man kunne besvare samtalen kun ved hjelp av tastaturet, og uten å måtte ta i telefonen i det hele tatt.

En annen forholdsvis unik detalj er universalfjernkontrollen. I Symbians spede barndom fantes det haugevis med programvare som ga fjernkontroll på Nokia 7650 og 3650.

I dag fins det derimot færre slike applikasjoner, og det fins i det hele tatt ganske få telefoner som har den infrarøde utgangen som trengs for denne funksjonen.

Universalfjernkontrollen skal ha innstillinger for mengder av ulike enheter. Dersom dingsen din ikke finnes i listen, lover danskene i Lumigon at den også har lærefunksjon, slik at du kan oppdra Lumigon T1 med den gamle fjernkontrollen.

Fra forumet"Endelig en lommevennlig toppspekket Android mobil!"

Kraftig spesifisert

Når det kommer til de mer vante spesifikasjonene er telefonen utstyrt med en Freescale-prosessor som putrer og går med klokkehastighet på 1 GHz.

Den har også grafikkakselerasjon. På kamerafronten har T1 fått et fem megapikslers kamera med doble LED-lamper til belysning.

Les også: Denne mobilen har 14 megapikslers kamera

En 3,2 tommers LCD-skjerm med oppløsning på 800 x 480 piksler er på plass.

Ellers skal telefonen ha den vanlige bestykkingen av trådløse tilkoblinger. GPS og digitalt kompass finnes også, og den skal kunne foreta videoanrop både over 3G og trådløst nett uten å behøve ekstra programvare.

Les ogsåNår kommer den til Norge?

Les også disse artiklene:

Facebook-günder mener Android har et ufortjent åpent-stempel

Palm Pre 2 er lansert, og kommer kanskje til Norge

Apple slo alle salgsrekorder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere