RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mobilen filmer i HD-oppløsning


HIGH DEFINITION: Omnia HD greier å filme videosnutter i en oppløsning på hele 720p, altså HD-oppløsning.
HIGH DEFINITION: Omnia HD greier å filme videosnutter i en oppløsning på hele 720p, altså HD-oppløsning.
Samsungs nyeste multimedietelefon knuser konkurrentene, ihvertfall på papiret.

AMOBIL.NO: Kameraet i Omnia HD tar bilder med en oppløsning på opp til åtte megapiksler, og har autofokus. Istedenfor en ekte blits har Samsung utstyrt telefonen med LED-lys.

Men det mest interessante med kameraet er oppløsningen på på videosnutter. Omnia HD greier nemlig filme videosnutter i en oppløsning på hele 720p, altså HD-oppløsning

Omnia HD har en skjerm på hele 3,7 tommer. Skjermen er trykkfølsom og har en oppløsning på 640 x 360 bildepunkter. Du kan altså spille av HD-videoer om du har en TV som støtter dette. Telefonen kan kobles direkte til HDMI-utgangen i TV-en for best mulig kvalitet.

Her er lanseringene på Mobile World Congress

Amobil.no gir deg alt fra Mobile World Congress

Fra Windows til Symbian

Mens Omnia nummer én kjørte Windows Mobile med Samsungs eget grensesnitt på topp, har Omnia HD fått Symbian-plattformen under panseret. Menysystemet er Nokias S60 5th Edition, som vi første gang så i Nokia 5800 Tube.

Minnekapasiteten i Omnia HD er på 16 GB, altså mer enn nok til både film og musikk i massevis. Skulle du trenge mer kan du utvide minnet med minnekort på opp til 32 GB.

Les også: Her er solcelle-mobilen

Teknologibiten er heller ikke lite lovende. Med støtte for alle GSM-nett, Edge, 3G og super-3G kan du både ringe i alle land i verden, og surfe med den raskeste hastigheten som er tilgjengelig i Norge. Du finner også både GPS og støtte for trådløst nettverk.

Les også: Endelig kommer prosjektørtelefonen

Kraftpakken skal være på markedet i Norge i løpet av andre kvartal i år. Prisen er foreløpig ikke kjent, men du kan nok forvente å bla opp over fem lapper dersom du vil ha denne telefonen.

Les hele saken om Samsung I8910 Omnia HD på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere