RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mobilen tåler ekstremt mye

En særdeles solid mobiltelefon med gode taster, innebygd GPS og lommelykt.

Mange mobilbrukere vil heller ha et enkelt brukergrensesnitt og et godt mobiltastatur i stedet for rask prosessor og stor trykkskjerm. B2710 Xcover skal gi deg akkurat det, og skal i tillegg tåle å få juling.

Tåler det aller meste

B2710 er sertifisert til å være helt støvtett og skal tåle å senkes ned i vann på inntil en meter, i tillegg til at den skal være ekstra beskyttet mot støt.

Vi har senket telefonen ned i vann, kasta den rundt i skibakken og kjørt over den med både ski og snøskuter. Telefonen viste seg å tåle alt dette, og vi måtte bruke tråkkemaskinen med fres for å ta knekken på B2710.

SE VIDEO: Samsung B2710 Xcover får juling

God design

I tillegg til å tåle imponerende mye har B2710 en design det er lett å like for de som synes praktisk design er bedre enn jåleri.

Telefonen er nemlig så tykk at den ligger godt i hånda, har så store og opphøyde taster at det er en drøm å skrive tekstmeldinger på og har en lommelykt på toppen som er ekstremt praktisk når du leter etter noe i mørket.

Skjermen kan nok oppleves som i minste laget dersom du er vant til trykkskjermmobiler, men om du bare er vant til å bruke telefonen til ringing, tekstmeldinger og kanskje sjekke e-post innimellom er ikke skjermstørrelsen noen hindring.

Oppløsningen er høy nok til at du får grei oversikt i forhold til andre telefoner med mobiltastatur.

Imponerende batteritid

Det var ikke ofte vi trengte å lade B2710 i testperioden. 25 døgn kan telefonen være påslått uten lading, eller du kan snakke i den i 19 timer i GSM-nettet eller 7 timer om du har 3G-aktivert.

Kameraet er så labert at det bare bør brukes til nød. Telefonen mangler 3,5 millimeters minijack-utgang og har dårlige medfølgende øreplugger, og kan dermed ikke uten videre kan fremstå som en god musikkspiller.

Mange forhåndsinstallerte spill er det eneste lyspunktet når det kommer til morofunksjoner.

Ikke teknologifattig

Likevel er B2710 mer teknologirik enn de fleste andre "støtsikre" mobiler.

I tillegg til et digitalt kompass har Samsung fått plass til skikkelig GPS, slik at du kan se koordinatene dine eller se posisjonen din på Google Maps som er forhåndsinstallert.

Siden telefonen ikke er en smarttelefon er dessverre ikke utvalget av GPS-programvare for øvrig veldig stort.

Med de nettverksteknologiene B2710 innehar kan du ringe fra omtrent hvor som helst i verden. 3G er også på plass, men telefonen mangler super-3G og Wi-Fi som ville gitt enda raskere surfehastigheter og flere muligheter.

God for mange

B2710 er en telefon som kan passe til mange. Enten du jobber utendørs, til sjøs eller bare er mye på tur i villmarka er det lett å sette pris på egenskapene til denne telefonen.

Med en pris på fra 1200 kroner mener vi B2710 er verdt pengene for mange.

Imidlertid er brukergrensesnittet litt kronglete om du skal endre på mer avanserte innstillinger, og at det ikke er en smarttelefon gir blant annet begrensninger i form av hvilke GPS-programmer du kan velge mellom.

Et mulig alternativ

For de som er hakket mer teknologisk begavet, ikke trenger ekstrem batterilevetid og ikke har tenkt å bade med telefonen vil vi anbefale Nokia 3720 Classic som koster omtrent det samme som Samsungs alternativ.

Vil du ha en enkel telefon som tåler mye og har god batteritid, gode taster, GPS-muligheter og lommelykt, er det B2710 Xcover du bør velge.

Se flere bilder og les hele testen av Samsung B2710 Xcover Amobil.no

Sjekk også disse ekstremtestene:

Se video: Samsung E2370 Xcover møter traktor og rifle

Se video: Nokia 3720 Classic møter Volvo 240

Se videoSonim XP3 Quest brukt som fiskeagn

Se video: Samsung B2100 utsatt for harde prøvelser

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere