RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Batteriet Samsung Monte S5620 viste seg svært levedyktig i testperioden.
Batteriet Samsung Monte S5620 viste seg svært levedyktig i testperioden.

Denne mobilen trenger du ikke lade ofte

Samsung Monte S5620 gir mye krutt for lite penger.

AMOBIL.NO: Tidligere ble Samsung ofte disset for dårlige batterier. Men oppfatningene om dårlige batterier har oftere og oftere vist seg å ikke stemme med nye modeller. Monte S5620 er et utmerket eksempel på dette.

At vi må tenke oss om for å huske når vi ladet telefonen sist er alltid et godt tegn. Det betyr at det minst er tre-fire dager siden sist, og når vi kan nøye oss med å finne frem laderen to ganger i uken er vi godt fornøyd.

Test: Nokia C5 - Smarttelefon til smart pris

Intet mareritt

Alle drømmer vel om en telefon som har alt og som nesten er gratis. Samsung Monte er et forsøk på å tilfredsstille disse drømmene.

Vi fikk ikke akkurat våte drømmer av Monte, men vi våknet heller ikke med mareritt. Samsung har altså truffet ganske godt, selv om Mercedes til Lada-pris fortsatt er en utopi.

Monte er godt utstyrt med trådløse teknologier. Super-3G gir kjapp dataoverføring, og du kan også koble deg til trådløse nettverk.

En annen type signaler tar den innebygde GPS-en i mot, og sørger for at du har kontroll på hvor du befinner deg.

Trådløse hodesett

Den innebygde musikkspilleren sender på sin side ut signaler i stereo til det trådløse hodesettet ditt.

Er du ikke i besittelse av et slikt hodesett, kan du koble til det vanlige hodesettet ditt med minijack-tilkobling.

Som et siste alternativ kan du bruke de medfølgende hodetelefonene, og heller bruke pengene på et minnekort.

Litt for proffen

Samsung Monte har de såkalte Touch Wiz-menyene til Samsung. Menyene er nokså enkle å bruke, og i Monte sitt tilfelle er menyene også kjappe og responsive.

Ulempen er at dette er et låst menysystem, og mulighetene for å installere ekstraprogrammer og gjøre andre tilpasninger er begrenset.

Facebook-program

Heldigvis leveres Monte med det meste du trenger. En Activesync-tilkobling gjør at du kan synkronisere avtaler og e-post med jobben.

Nettleseren som medfølger sliter med mange vanlige nettsider, så hvis du er en ivrig surfer bør du installere Opera Mini, som er en kjapp og god Java-basert nettleser.

Du har også et eget Facebook-program. Dette programmet kan du la være i fred, det var nemlig både tregt og dårlig.

Godt kompromiss

Stor skjerm gir gjerne en stor bul på buksa. Dette slipper du med Monte. Skjermen og dermed telefonen har nemlig nokså moderat størrelse til å være en touchtelefon.

Selv om skjermen ikke kan måle seg med mer påkostede modeller, fungerer den allikevel bra forholdene tatt i betraktning. Den er også stor nok til at du ikke mister oversikter når du trykker deg rundt i menyene.

Det vi likte kanskje aller best med Monte, var batteritiden. Tre-fire døgn batteritid var nemlig ikke noe problem selv med aktiv bruk.

Alternativene

Samsung har en drøss med touchtelefoner i de fleste prisklasser, og det skal litt til å skille seg vesentlig fra mengden i en slik bøling. Unik kan ikke Monte sies å være, men den treffer brukbart i sin nisje.

Er det pengene som teller, ville vi nok heller sett på de billigere, men også noe enklere modellene Corby og Lindy fra samme produsent.

Er budsjettet noe mer fleksibelt, ville vi lagt i noen hundrelapper til og fått en mer fleksibel telefon. Galaxy Spica, også den fra Samsung, har blitt en både billig og oppdatert Android-telefon.

Hvis derimot Monte har den funksjonaliteten du er ute etter og budsjettet er begrenset, er Monte et trygt valg.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Les hele testen av Samsung Monte S5620 på Amobil.no

Les også disse sakene på Amobil.no

Her er de nye juni-mobilene

Leder deg til nærmeste vannhull med fotball-VM på skjermen

Nokia lanserer fire nye i budsjettklassen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere