RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne nissen fikk ideen til Norway Cup


HELT NISSETE: Sammen med 150 nisser fra hele verden deltok Fred Osther fra Kjelsås igjen på julenissenes verdenskongress i København i forrige uke. Vi møtte ham på en skyggefull sti på den hete sommerdagen i fornøyelsesparken Dyrehavsbakken.
HELT NISSETE: Sammen med 150 nisser fra hele verden deltok Fred Osther fra Kjelsås igjen på julenissenes verdenskongress i København i forrige uke. Vi møtte ham på en skyggefull sti på den hete sommerdagen i fornøyelsesparken Dyrehavsbakken. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff<B><I><U></B></U></I>
En av de mest «nissete» av alle julenisser, Fred Osther fra Kjelsås, ladet opp til å overvære sin egen «baby», Norway Cup, med å delta på julenissekongress i København.

KØBENHAVN: Hvert eneste år i 55 år har de samlet seg, ekte julenisser fra hele verden, til julenissenes verdenskongress. Hver gang skjer det i fornøyelsesparken Dyrehavsbakken i utkanten av Købehavn.

Best med eget nisseskjegg

– I år er det 150 nisser med, og de kommer fra minst 10 land, forteller Fred Osther.

Han er akkurat ferdig med en langvarig og livlig parade gjennom den populære parken når vi møter ham. Han har oppsøkt litt skygge, ettersom gradestokken viser nesten 30 i skyggen.

– Det må bli varmt i nisseklærne nå?

– Nei, det går fint med meg. Men tenk på nissene som ikke har sitt eget skjegg, smiler den rutinerte nissen.

Han har har vært nisse i 58 år, profesjonell nisse i 22 år, og han har nå deltatt på verdenskongressen i 18 år.

Skjeggete veddemål

Nettopp skjegget hans, som passer så utmerket til rollen som julenisse, har en direkte kobling til Norway Cup.

Da Osther satt som leder for Bækkelaget sportsklubb for 40 år siden og kom opp med ideen om en «Oslo cup» for barn, som ble til Norway Cup, inngikk han et veddemål:

Han skulle ikke ta skjegget så lenge Norway Cup besto, og hvis turneringen levde i 20 år, skulle han få intet mindre enn seks flasker med whisky.

I år er det 20 år siden han vant dette veddemålet, og Osther hadde da blitt så vant til sitt kjære skjegg, at det ble værende.

– Nå gleder jeg meg til å dra til Norway Cup, sier mannen bak det fantastiske initiativet for 40 år siden.

LES OGSÅ:

Osther-sølv i nisse-OL

Norway Cup startet av nisse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere