Gå til sidens hovedinnhold

Denne øya kan bli bygget

Dersom Oslo Havn får det som de vil, blir grus og stein fra Follobane-utgraving, til splitter ny øy. I Oslofjorden.

BUNNEFJORDEN: Når tunnelene til den nye Follobanen skal bygges, vil det bli svært mye stein som må fraktes vekk. Oslo Havn forslår at steinen kan brukes til å lage en ny øy i Bunnefjorden. Nå inviterer de til folkemøte for å høre hva folk synes om forslaget.


– Foreløpig er dette bare en idé – det er selvsagt mange ting som må vurderes og utredes nærmere før man eventuelt går inn for å lage en ny øy. Vi vil gjerne høre hva folk synes om ideen, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn KF.

Folkemøte

Oslo Havn inviterer derfor til folkemøte på Samfunnshuset på Nesodden tirsdag 4. desember fra kl. 1900 til kl. 2100. Hit kommer også arkitekter fra Snøhetta, LINK Landskap og Jensen & Skodvin Arkitekter. De vil presentere sine tanker om hvilken dynamikk en slik øy kan skape og vise forslag til hvordan øya kan se ut.

Tre Kheopspyramider

Ideen om å lage en ny øy i Bunnefjorden oppsto etter et møte om hva som positivt kunne gjøres med de store overskuddsmassene fra Follobanen og Bekkelaget renseanlegg.

– Det nye dobbeltsporet mellom Oslo og Ski blir Nordens lengste jernbanetunnel. Når man har laget tunnelen og utvidet Bekkelaget renseanlegg, sitter man igjen med stein tilsvarende tre Kheopspyramider. Vi er opptatte av at denne steinen skal gjenbrukes til noe nyttig for oss alle, sier Karlsen.

900 000 lastebillass

Hvis all steinen som er til overs skal fraktes med bil, vil det bli 900 000 turer med lastebil.

– Det vil være føre til mye forurensning, støy og tungtrafikk på et allerede svært belastet veinett. Vi vil spare miljøet for store belastninger dersom vi kunne frakte denne steinen sjøveien, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Vil bygge «skyskraper» på Skullerud

LES OGSÅ: – Vi må bygge høyere i Oslo
Les hele saken på nett:
www.dittoslo.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley