RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anita Asdahl Hoff vil jobbe for at både besøkende til Vestre gravlund og kollektivbrukere kan parkere på disse plassene. foto: Alexander Synstad
Anita Asdahl Hoff vil jobbe for at både besøkende til Vestre gravlund og kollektivbrukere kan parkere på disse plassene. foto: Alexander Synstad

Denne p-plassen bør utnyttes bedre!

På ettermiddagene er parkeringsplassen ved Vestre Gravlund nesten tom. Det synes Anita Asdahl Hoff (H) er bortkastet. Hun etterlyser en smidigere bruk av den store parkeringsplassen.

BORGEN: Lokalveiene ved Heggeli og Borgen benyttes av kollektivbrukere som en uoffisiell Park & ride. Folk parkerer i gatene og tar T-banen fra Borgen for å slippe å kjøre ned i sentrum. Asdahl Hoff er en varm forkjemper for Park & ride-konseptet.

Kun for begravelser

Parkeringsplassen ved Vestre Gravlund har reserverte plasser til deltakere i begravelser, samt for besøkende til gravstedene. Slik er det hele døgnet. Skal du ikke i begravelse eller besøke graver, er det forbudt å parkere på plassen. Asdahl Hoff etterlyser en mer fleksibel bruk av parkeringsplassen.

Jeg har forståelse for at parkeringsplassen reserveres for gjester til begravelsene. Men hvorfor er det forbudt å parkere der på ettermiddagene? Ikke alle starter arbeidsdagen om morgenen. Og hva med alle som ønsker å oppleve byens kulturliv kveldstid, spør Asdahl Hoff.

Må få avlastning

Hun mener naboveier må få avlastning.

Som du ser, er de fulle av biler. Uansett så kjører folk bil hit og finner en plass, et eller annet sted. Det må være bedre et ordentlig parkeringsopplegg her, sier hun og ser utover plassen.

Klokken er litt over 12.00, og bare en håndfull biler benytter parkeringsplassen.

Asdahl Hoff peker på at man oppfordres til å velge kollektivt, men uten at det tilrettelegges for det.

Av ulike grunner er mange avhengige av å bruke bil til en t-bane-stasjon. Innenfor bomringen ønskes minst mulig bilkjøring. Et virkemiddel er å tillate parkering på parkeringsplassen ved Vestre gravlund. Det vil forenkle parkeringen og man vil raskt komme seg til sentrum ved å velge en av de mange linjene dit. Ikke minst er det miljøvennlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere