*Nettavisen* Nyheter.

Denne PC-en trenger Turbo Boost

Det mest positive med U160 er utseendet og byggekvaliteten.

En god og ultraportabel PC som dessverre koster mer enn den smaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi ville ikke anbefalt en utgave uten Turbo Boost, da kan man nesten like gjerne kjøpe en nett-PC.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lenovo Ideapad U160

HARDWARE.NO: Nett-PC-ene, eller mini-PC-ene som de også kalles, er godt igang med å ta over verden. På tross av deres relativt begrensede bruksområde er de snart å finne i alle hjem og stuer.

De blir tatt med på jobb, på skole og til og med til syden i ny og ne. Det finnes derimot visse ting en nett-PC ikke får til, og det er her de ultraportable kraftpakkene hører hjemme!

Lenovo begynner å bli stadig mer kjent for sin Ideapad-serie, som i motsetning til Thinkpad-serien retter seg mot folk flest.

Vi har nylig testet Lenovo Ideapad Z560 som imponerte oss. Kvaliteten vi kjenner fra Thinkpad-ene var tydelig representert, og for vår del er lista hevet et godt hakk hva forventinger til en Ideapad angår.

Les test av Lenovo Ideapad Z560 her

Sliter med Doom 3

Med Ideapad U160 prøver Lenovo å tilfredsstille de som har lyst på en liten, lekker bærbar datamaskin, men som synes at nett-PC-er blir for svake og begrensende. Men har de lykkes?

Ytelsen til U160 er OK. Vi ble på ingen måte overbevist av spillmulighetene, siden det var umulig å dra selv et såpass gammelt spill som Doom 3.

Prosessoren og minnet gjør jobben sin godt nok til at vanlig databruk går greit, men når man har flere tunge programmer i ilden på en gang henger maskinen litt etter.

Den opplevde ytelsen er avhenging av hvilken variant av prosessoren som følger med. Vi ville ikke anbefalt en utgave uten Turbo Boost, da kan man nesten like gjerne kjøpe en nett-PC.

Ser bra ut

Det mest positive med U160 er utseende og byggkvalitet. Den har et helt klart særpreg og vil nok trekke mye oppmerksomhet hvor enn man slår seg ned med den.

I tillegg er skjermen god å jobbe med, selv om den passer best til én om gangen. Tastaturet og touchpaden er også behagelige å bruke.

Interessert i teknologi? Sjekk Tek.no

Svak batteritid

Av ankepunkter kan vi nevne at den blir ganske varm på undersiden, og at batteritiden ikke når i nærheten av de syv timene som Lenovo lover. Batteriet stikker også litt ut på undersiden, som til en viss grad bryter det ellers stilrene designet på maskinen.

Kort sagt synes vi ikke Lenovo leverer det de lover med denne maskinen, den koster rett og slett mer enn den smaker.

Den er god å jobbe med, men for den prisen burde den kunne tilby noe mer. En bedre skjerm, bedre temperaturer og mulighet for å fyre av et spill i ny og ne hadde gjort U160 til den knallgode maskinen den kunne ha vært.

Les hele testen av Lenovo Ideapad U160 på Hardware.no

Les også disse sakene:

Test: Asus Rampage III Extreme - Fra øverste hylle

Toshiba utfordrer Apple - lanserer nettbrett

Test: Corsair H70 - Vann for alle penga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.