RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne russebussvinneren er historisk!


ÅRETS RUSSEBUSS: Det tar ikke lang tid før drillen er framme og diplomet for «Årets Russebuss» er montert på steinveggen i baren.
ÅRETS RUSSEBUSS: Det tar ikke lang tid før drillen er framme og diplomet for «Årets Russebuss» er montert på steinveggen i baren. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Etter 40.000 videoavspillinger er det klart at «snakkisen» «Historisk 2014» er dittOslo-lesernes russebussfavoritt!

NORDSTRAND: Det høres gledeshvin etterfulgt av klapring fra små føtter mot asfalten i en villavei på Nordstrand.

– Kan vi få russekort?

En litt sliten, men rimelig lykkelig, bussjef Espen Haugsbø putter hånda ned i sidelomma på russebuksa, og nabobarna får det de vil ha.

For de har flere russekort igjen, selv om Haugsbø og mannskapet hans på russebussen «Historisk 2014» kommer rett fra besøk på barneavdelingen på Statens senter for epilepsi i Sandvika, til møtet med dittOslo.

LES OGSÅ:
Lagde russefest  på Rikshospitalet for kreftsyke Marius (8)

Hele landet sender Oliver russekort

Historisk gullgrossist

«Historisk 2014» er den mestvinnende russebussen fra Oslo i år. På Landstreffet på Lillehammer for to uker siden vant de fire gjeve priser, og på Tryvannstreffet i helgen hentet de ytterligere to.

LES OGSÅ: Historisk storeslem til «Historisk»

Fra før var de kåret til Årets buss av både NRJ og Russedress.

Nå har også dittOslo.nos lesere talt krystallklart, og det er «Historisk 2014» som med rette kan kalles «Årets Russebuss» i dittOslo.

– Det er kjempekult! Alle prisene vi har vunnet har vært en stor bonus, sier Haugsbø.

Se videointervju med Historisk øverst i saken!
(Trykk her for å åpne videoen på en egen side, dersom du ikke får lastet videoen over)

Historisk russebussinteresse

I alt 27 russebusser har vært nominert til tittelen, som deles ut for syvende år på rad.

Så har også interessen i år vært historisk høy: Hele 40.000 ganger har russevideoene blitt spilt av på dittOslo.no. Tusenvis har også avlagt stemme.

Se video av Historisk fra bussvisningen for Nordstrandrussen her: (Artikkelen fortsetter under videoen)

Et par skjær i sjøen har det likevel vært. Natten før første Tryvannstreff ble bussen avskiltet i Maridalen med for mange personer om bord. Senere røyk klutchen, og bussen måtte taues til landstrefeft på Lillehammer, forteller Haugsbø.

Historisk buss

Det er en stolt tradisjon «Historisk 2014» forvalter. Det var den samme bussen som vant kåringen da dittOslos lokalaviser kåret Årets Russebuss for første gang i 2008. Den gangen under navnet «Insame».

Bakerst i bussen henger «stamtavlen» tilbake til 2004. Der kjenner vi igjen bussnavn som «The Few 2013», «Gullfaks 2012», «1789 – 2011», «Folk & Røvere 2010» og «Fy Fasan 2009».

Årets snakkis

Allerede på russebussvisningen på Nordstrand i slutten av april, sa Haugsbø at «Historisk 2014» er årets satsebuss fra Nordstrand. Men ryktene om at de har brukt tre millioner på vidunderet, fnyser han av.

– Det tallet er tatt helt ut av proporsjoner. Ja, det har kostet, men det er viktig for meg å understreke at guttene på bussen har jobbet og tjent pengene selv over flere år. Vi har ikke blitt sponset av foreldre.

«Historisk 2014» tar for seg utviklingen av russetiden, og ender i det de selv kaller «prakteksemplarer»; dem selv. En tidslinje i taket tar for seg viktige norske hendelser fra Grunnloven i 1814, til russbussen Historisk i 2014. På veggene er det montere med gamle russeluer, russestokker og russeaviser. Alt for å gjøre bussen til et rullende russemuseum.

For det har de har fått stor oppmerksomhet, både fra media og medruss.

– Jeg tror det kommer av at vi har et konsept som faller i smak og har gjort det så gjennomført. I tillegg er vi en guttegjeng som er godt likt av de fleste, avslutter Haugsbø, som innrømmer at all oppmerksomheten har vært moro.

SE BILDESERIE AV HISTORISK HER!


Årets russebuss 2014 Logo breg

TIDLIGERE VINNERE AV «ÅRETS RUSSEBUSS» I DITTOSLO:

Les mer om russ på dittOslo.no/russ!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere