*Nettavisen* Nyheter.

Denne signeringen viser at Lyn mener alvor

TILBAKE: Gøran van den Burgt har vendt tilbake til Lyn. Foto: Alice Johansen

Gøran van den Burgt tilbake i Lyn, og Bastionen tok regningen.

Torsdag signerte tidligere Lyn-spiller Gøran van der Burgt kontrakt med Lyn igjen.

Den sentrale midtbanespilleren har vært Lyn-gutt hele livet, men som mange andre spillere så han seg nødt til å forlate klubben da den ble slått konkurs i 2010.

Siden da har han spilt for Strømmen, hvor kontrakten hans gikk ut etter 2012-sesongen.

- Jeg har sett litt Lyn-kamper og det ser veldig bra ut nå. Jeg er positivt innstilt, og det hadde vært gøy å spille for Lyn igjen, sier van der Burgt på treningen torsdag, før han signerte en ettårskontrakt med Lyn.

LES OGSÅ: Prøvespillerne strømmer til Lyn

Bastionen betalte

Med et stramt budsjett, og et ønske fra Lyn om å holde budsjettet i år, måtte det komme økonomisk støtte til nye spillere fra andre hold.

Det ble Bastionen som plukket opp regningen for van der Burgt.

- Bastionen er veldig fornøyd med at Lyn går inn for å holde budsjettet i år, men det betyr at de ikke har penger til å lønne nye spillere. Det ble derfor satt i gang et initativ i Bastionen med å samle inn penger, forteller styreleder i Bastionen, Christian Thoresen.

LES OGSÅ: Her er Lyns nye keeper

30-40 stykker har til nå bundet seg til en avtale hvor de setter av 300-400 kroner i måneden til lønning av nye Lyn-spillere, og dermed kunne van den Burgt vendte tilbake til moderklubben.

- Trenger en til for å kjempe i toppen

Styrelederen mener at det må komme minst en til forsterkning hvis Lyn skal være med i toppen av 2.- divisjon.

- Gamle Lyn-helter står absolutt høyt på ønskelisten. Personlig ville jeg gjerne sett Andreas Moen tilbake, men om det er realistisk eller ikke vet jeg ikke, sier Thoresen.

Angrepsspilleren spilte for Lyn frem til 2005, og har siden da vært i Lørenskog, Sogndal, Kongsvinger og Strømmen, før han i 2012 signerte en ny kontrakt med Kongsvinger.

Bastionen ser lyst på årets sesong.

- Nå som Gøran er tilbake ser det absolutt lyst ut. Spillerne gjorde en flott jobb i 3.- divisjon, men vi trenger ihvertfall en til for å få det siste lille og være med i opprykksstriden. Det er det vi forsøker å samle midler til, sier styrelederen, som er på jakt etter flere bidragsytrere til den økonomiske ordningen.

Harry Potter-effekt

Trener Finn Bredo Olsen mener at det er denne signeringen som er Lyns startskudd for 2013-sesongen.

- Jeg har veldig lyst til å signere han, understreker Bredo på torsdagens trening.

For treneren vet at han ikke kan håpe på gull og grønne skoger om det ikke kommer noen forsterkninger i stallen.

- Denne signeringen blir startskuddet som viser at Lyn mener alvor. Jeg kan ikke forvente at vi skal vise oss frem i 2.- divisjon med at jeg vifter med mine Harry Potter-kunstner og så blir alt bra, sier Bredo, og legger til:

- Vi må gjøre noe mer, vi må gå opp ett knepp, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.