RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne telefonen har én måneds batteritid!


HOLDER LENGER: Batteriet i Nokia E55 skal holde i en hel måned før det må lades.
HOLDER LENGER: Batteriet i Nokia E55 skal holde i en hel måned før det må lades.
Endelig aner vi en businessmobil med masse batterilevetid.

AMOBIL.NO: Nokia lanserte i dag nye telefoner i E-serien. Nokia E55 er oppfølgeren til E51, og følger dermed opp med lignende utseende.

Det mest imponerende med denne forretningstelefonen er batterilevetiden. Nokia hevder at hviletiden er hele 28 dager i GSM-nettet, og 19 dager i 3G-nettet.

Dermed kan det altså gå nesten en hel måned mellom hver lading. Taletiden er for øvrig oppgitt til 8 timer i GSM-nettet og 6 timer i 3G-nettet.

Her er miljø-Nokia-en

Les også: Denne mobilen lades av solen

Ingen stor telefon

Tastaturet nå er av typen kompakt qwerty. Dette betyr at det er to bokstaver på hver tast, slik at du trykker en gang for Q og to ganger for W, som er på samme tast.

Til tross for kompakt fulltastatur er ikke telefonen spesielt stor. Den er 4,9 cm bred og en knapp cm tykk. På innsiden finner vi både GPS og Wi-fi, en kombinasjon som er spesielt praktisk om du skal bruke telefonen til navigasjon i utlandet. Da kan du spare store summer på å laste ned kart over Wi-fi-tilkoblingen.

Super-3G er også på plass, og E55 lar deg laste ned i inntil 10,2 Mbps der mobilnettet støtter dette. '

Litt liten skjerm

Skjermen på telefonen er 2,4 tommer stor, noe som ikke er direkte imponerende. Skjermen benytter seg at telefonens aksellerometer slik at skjermbildet snus i den retningen du holder telefonen.

Det er også innebygget musikkspiller og FM-radio, og du kan koble til vanlige 3,5 mm minijack-plugger, da en slik utgang er integrert i telefonen. Kameraet på baksiden tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning og mulighet for videoopptak i 640 x 480 pikslers oppløsning (VGA). '

Les også: Nå er Nokias "App Store" lansert

De nye modellene E75 og E55 er laget med tung e-postbruk i tankene, og er derfor utstyrt med fulltastaturer. Telefonene har også helt nye e-postlesere som nå kan vise HTML-formatert e-post.

Les mer om E75 og E55 på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere