Denne var ikke bra nok for sykkeltyvene

– Utrolig frekt! Tyvene må ha hatt varebil, og lesset inn syklene. Nå vurderer vi kameraovervåkning, sier Terje Grytbakk i Øvre Sogn borettslag.

SOGN: Det var en natt i slutten av forrige måned at det fredelige borettslaget i Gaustadveien ble utsatt for sykkeltyveri-raid. Tolv sykler var borte morgenen etter.

– Organisert

– Enten var låsene klippet av, eller så hadde syklene blitt båret av gårde med lås på. Utrolig frekt! sier Terje Grytbakk, styremedlem i Øvre Sogn borettslag.

Ifølge Grytbakk ser dette ut til å ha vært et godt organisert raid med flere personer involvert, spesialverktøy og varebil, hvor de har lesset inn syklene, etter å ha hentet dem rundt ved rekkehusene.

Men ikke alle syklene var attraktive nok for tyvene.

LES OGSÅ: Svensker skal gjøre Oslo til en god sykkelby

Dyreste og fineste prioritert

– Kun de dyreste og fineste ble prioritert tatt med, også barnesykler. Det sto to mindre attraktive sykler igjen på parkeringsplassen dagen etter – blant annet denne. De var vel kanskje ikke fine nok til å bli prioritert å bli tatt med, kanskje var varebilen for full, sier Grytbakk, og viser frem sønnens sykkel, som var en av syklene som sto igjen på parkeringsplassen.

Sønnens sykkel er rundt fire år gammel, og kostet ny ca 5000 kroner.

Grytbakks egen sykkel ble også stjålet.

LES OGSÅ: – Frp er sykkelpartiet i Oslo

Overvåking?

Anmeldelser er levert politiet. Borettslaget – som består av 118 boenheter – vurderer nå tiltak for å forhindre lignende tyveriraid i laget.

– Blant annet vurderer vi kameraovervåking ved p-plassen og p-huset ovenfor borettslaget, og ved nedkjørselen mot borettslaget. Egentlig lite ønskelig, men vi må jo tenke ut løsninger som kan være preventive mot slike frekke tyverier fremover, sier Grytbakk.

LES OGSÅ: SPALTE: «Danskene knuser Oslo på bysykkel»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.