*Nettavisen* Nyheter.

Denne veien skal være stengt

Plutselig er Myrhaugen ikke lenger sperret for gjennomkjøring, etter at noen har flyttet på et tungt betongelement. Beboer Nils Enger ønsker at Samferdselsetaten skal flytte elementet tilbake der det skal være. Foto: Fredrik Eckhoff

Veldig irriterende, mener Myrhaugen-beboer Nils Enger om at noen har flyttet på betongblokken som sperret gjennomkjøring i Myrhaugen på Røa.

RØA: Helt siden en gang på 1970-tallet har Myrhaugen vært stengt ved nummer 3, slik at det ikke har vært mulig å kjøre fra Aslakveien til Vækerøveien. Det som tidligere var en bom, ble erstattet med betongelementer, som har sikret at veier som Myrhaugen, Moserabben og vestre del av Aslakveien har dannet et fredelig område i flere tiår.

Tung flytting

Dette setter de fleste av beboerne i området stor pris på, men tydeligvis ikke alle. En gang i løpet av onsdag denne uken har noen flyttet på et av de tunge betongelementene, slik at det nå er mulig å lirke bilen sin forbi.

Jeg vet at det er noen som irriterer seg over at det er stengt her, sier Nils Enger, som selv bor i den delen av Myrhaugen som har atkomst via Aslakveien. Han forteller at han allerede har sett biler passere den ødelagte betongsperringen.

Familien hans var med og jobbet for å opprette bom i sin tid.

Etaten er varslet

Nå har han varslet Samferdselsetaten om at betongelementet er flyttet, og han håper at veien snart blir stengt igjen. Han ønsker slett ikke slike tilstander som før veien ble stengt.

Den gang var det enda mer industrivirksomhet i Aslakveien, og her kjørte tungtrafikken forbi, sier han og peker på krysset Aslakveien/Myrhaugen. Det hendte at trailere kjørte seg fast i svingen her og sto og spant, forteller han.

Slik vil Enger ikke ha det igjen, og antakelig ikke de fleste andre beboerne i området heller.

Annonsebilag