RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dennis og Linn som pinnsvin

Skulle du ønske du hadde en venn som forsto deg? Det gjør Petter Snus også.

Ekeberg/Oppsal: Petter Snus er et lite, ensomt og tankefullt pinnsvin som mange barn nok kjenner fra hørespillet "Petter Snus og vårmelodien" på NRK Barnetimen. Og i dag slippes cd-en med melodier fra Petter Snus verden. Det er Dennis Storhøi fra Oppsal som gir det nysgjerrige pinnsvinet stemmen sin, mens Linn Skåber fra Ekeberg låner stemme til storesøster Skogstjerne-Stine, som vet å være litt sjefete over lillebror, og som kanskje ikke alltid vil høre på hva han mener.

Vakkert eventyr

Jeg tror historien om Petter Snus er noe som er lett for barn å kjenne seg igjen i, alle har lyst til å ha en venn som forstår dem, mener Dennis Storhøi. Han forteller at det har vært veldig hyggelig å arbeide sammen med Linn Skåber og Eva Krøger Nordli, som er kvinnen bak det fengslende eventyret om pinnsvinet Petter Snus. Krøger har arbeidet frem musikken gjennom barnehagegrupper i Oslo musikk- og kulturskole, og mens hun har jobbet i skolen og barnehager. I 2003 ble hørespillet om Petter Snus spilt inn. Dennis Storhøi hadde også den gang rollen som Petter, mens Linn Skåber hadde en markert rolle som fortellerstemme. Derfor falt valget på Storhøi og Skåber da musikken ble spilt inn i fjor høst. Linn Skåber synger også rollen som en forfinet og kry tiur, mens Storhøi i to generasjoner bidrar som maur på plata.

En dag mens vi jobbet i studio byttet sønnen min Mathias barnehage med innspilling. Og slik kom det til at han debuterer som maur på cd-en, forteller Storhøi.

Jeg er jo ofte opptatt med jobben min og mye borte hjemmefra, så det var en fin mulighet for Mathias til å få se hvordan jeg arbeider, forteller den stolte pappaen.

Fortryller

Linn Skåber berømmer også samarbeidet med tekst- og musikkforfatter Eva Nordli Krøger.

Jeg er imponert over at Eva kan finne små ideer i skogen og klare å forgylle dem, sier Skåber, som ikke nøler med å spille musikken for sin egen lille gutt.

Det er deilig å kunne sette på noe som ikke er det minste skummelt eller bråkete, mener Skåber.

Men stakkars Petter Snus blir jo så fortvilet over søsteren som ikke vil høre på hva han har å si at han faktisk rømmer sin vei?


Jo, men jeg liker litt at barna har empati med små pinnsvin. Fortellingen er preget av mildhet og ømhet og skildrer de små detaljene. Musikken og sangen fortryller og gjør barn rolige - og det er noe vi trenger i en anspent hverdag, mener Skåber.

Du kan lese mer om eventyret og cd-en på www.fagerhoy-kulturverksted.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere