Gå til sidens hovedinnhold

Der det er lys, er det håp

Ny torsdag, og igjen er Lyns corner på plass med noen utvalgte ord for dagen. Sesongen er endelig over, og det er tid for ettertanke, og ikke minst evaluering. Lyn kom på en 9. plass, og varierte voldsomt i prestasjonene, juniorlaget ble seriemester og varierte ikke det spor i sine prestasjoner, mens Lyns reservelag rykket opp i 2. divisjon etter kvalikkamper mot den sovende kjempen Frigg. For klubben Lyn var det mye som var bra, men for a-laget var dette rett og slett bånn i bøtta, så mye er det lov til å si.

For meg har denne sesongen utvilsomt vært den tyngste siden jeg ble ansatt i Lyn, og grunnen er ganske enkelt det sportslige. I en hverdag der man kjemper opp oppmerksomhetens gunst fra byens innbyggere, er det ikke spesielt heldig at man selger de største profilene midt i sesongen, av hensyn til spillernes ønske, og ikke minst klubbens økonomi. For all del, for klubben er dette av avgjørende betydning rent økonomisk, men for meg som skal markedsføre kampene våre, produktet vårt, og ikke minst profilene våre var dette trist.

Når man så følger opp med å få grisejuling av det dårligste laget som har vært i Tippeligaen på mange herrans år (Sandefjord), og det velfortjent i tillegg, føler man seg ikke spesielt stor. Tapet mot jumbolaget ble fulgt opp av noen katastrofale kamper, og med ett var Lyn involvert i bunnstriden.

Det er i sånne situasjoner man spør seg selv, hvorfor gidder jeg å drive med dette? Da er det også heldigvis at hjernen som regel sender av gårde noen positive svar.

Først og fremst fordi det er en urokkelig tro om at vi neste sesong kommer til å lykkes. Vi har en trener som har brukt to og ett halvt år på å lære seg god i jobben, det samme har sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Vi har Norges desidert beste junioravdeling, og vi har også ett trenerteam som virkelig har baller nok til å la unggutta få prøve seg.

Faktisk er Lyn den klubben i Tippeligaen som med god margin er flinkest til å gi de yngste sjansen, i skarp kontrast til våre venner på østkanten, eller Stabæk.

Nå skal ikke jeg sitte og si at den eneste veien til rom er å satse på talenter, men denne sesongen, fremfor noen, har vist at det er viktig å ha gode juniorer. I tur og orden har unggutta stått frem når det har blåst som verst rundt dem, og når du er 18 år, og heter Endre Fotland Knudsen, er det ikke en selvfølge at du skal bli matchvinner mot Start og Stabæk. En annen 18-åring, Odion Jude Ighalo scoret også mange viktige mål, det samme gjorde Erling Knudtzon, og bak var Kim Andre Madsen den fremtredende, mens andre spillere som Mads Dahm, Magne Simonsen og Bjarne Kortgaard Ingebretsen lurte i sivet.

Personlig tror jeg ikke vi vinner serien med en gjennomsnittsalder på rundt 21 år i laget, men jeg tror på kombinasjonen av rått talent mixet med rutine. 2008 var året da mange av de unge fikk sin ilddåp, nå har de hatt den, og neste sesong kommer de til å bli enda bedre. Nå gjelder det at Indridi Sigurdsson og Espen Hoff signerer en ny kontrakter, dette tror jeg er ett viktig signal til andre potensielle Lyn-gutter.

Jeg kan garantere alle Lyn-supportere som leser dette, at Lyn jobber på spreng for å legge kabalen klar så tidlig som mulig foran neste sesong, slik at også vi står bedre rustet enn noen gang. Lyn har også målsettinger og visjoner, men vi har til forskjell fra våre konkurrenter bestemt oss for å vente med å offentliggjøre dette før noen brikker har falt på plass. For meg er dette fornuftig, men for våre supportere kan det virke som handlingslammelse. Fjernere fra sannheten blir det altså ikke!

Ha derfor tiltro til at vi som er rundt laget gjør det vi kan for at du skal kunne heve hodet høyt også neste sesong, og skryte av at Lyn er laget ditt.

Jeg hadde ikke giddet å jobbe i denne klubben hvis jeg visste at det var noen her som samlet på 9. plasser.

Det er det heldigvis ikke!

God helg.Joachim Westher Andersen

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden