*Nettavisen* Nyheter.

Der drømmer blir til virkelighet

DANSERE: Floorknights. Foto: Foto: Privat/Floorknights

Johannes Berrum og Kim Daniel Eriksen, fra Floorknights og Quick drømmer om å slå gjennom internasjonalt som dansere.

Klikk på bildet for å forstørre.

DANSER: Johannes Berrum. Foto: Foto: Privat/Floorknights

Klikk på bildet for å forstørre.

DANSER: Johannes Berrum. Foto: Foto: Privat/Floorknights

Klikk på bildet for å forstørre.

DANSER: Kim Daniel Eriksen. Foto: Foto: Privat/Floorknights

Klikk på bildet for å forstørre.

DANSER: Kim Daniel Eriksen. Foto: Foto: Privat/Floorknights

OSLO: Johannes Berrum danser i dansegruppen Floorknights, som er Norges største og lengstlevende breakdancekompani.

De består av Norges fremste dansere innenfor breakdance, house, locking og popping, som også fikk 2. plass i Norske Talenter 2010.

TRYKK PÅ BILDET ØVERST I SAKEN FOR Å SE FLERE!


Se Youtube-dokumentar om Floorknights:


Kim Daniel Eriksen er også med i Floorknights og Quick. Quick er regnes som et av de beste hip hop- og breakdancekompanier i Norge, og vant Norske talenter i 2009.

Her kan du se Quick under finalen i Norske talenter 2009:


Sammen trener de på X-ray, ungdomskulturhuset i Oslo, et sted som har fostret mange av Norges beste dansere.

Et sted man kan være seg selv

– Dansemiljøet i Oslo er stedet man ikke trenger å være noen andre enn seg selv. Det er her jeg hører hjemme, og dette jeg elsker å drive med, smiler Johannes Berrum.

– Menneskene er fantastiske. Til tross for ulikheter er det fullstendig likesidet respekt, noe som får miljøet til å bli helt kanon. Selvfølgelig blir det litt krangling, men det hører vel litt med. Det må bare være sånn, da blir det på en måte litt mer action.

Populært med dans

Kim Daniel legger til:

– Miljøet har vokst en stor del de siste få årene. Flere og flere kommer for å lære seg hiphop, boying, locking, popping fra alle aldere og utenfra byen. Flere Norske hiphop dansere har kommet seg opp på et høyt nivå og vunnet internasjonale konkurranser. Danserne har det hyggelig sammen fordi vi deler noe vi liker å drive med. Folk er ivrig etter å lære bort til nybegynnere. Mange av gruppene i Oslo har samarbeid sammen også.

Et bra miljø å vokse opp i

Både Johannes og Kim Daniel trener sammen med mange gode dansere på X-ray. X-ray er et kultursted for ungdom som ble dannet i 1994 for at ungdom kunne utvikle sine kreative evner innen dans, musikk, video og data.

– X-ray er det stedet jeg vokste opp som danser, det er der alle i Floorknights og Quick kommer fra. Andre kjente som Adil Khan, kjent fra Dansefeber, og Madcon startet i sin tid på X-ray. Det er et bra miljø å vokse opp i, sier Kim Daniel.

For begge har også Norske talenter spilt en stor rolle.

– Norske talenter var ett stort gjennombrudd og en boost i karrieren vår, spesielt her i Norge, sier Kim Daniel. Det åpnet mange dører for oss.

Forteller historier med kroppen

Drømmen og målet til Quick er å bli verdens beste danse gruppe.

– Min personlige drøm er å opptre på Battle of the year med gruppen min Floorknights. Mitt mål med dansingen er bare og fortsette med det jeg alltid har gjort, trene og fortelle min historie med kroppen. Jeg digger å drive med det jeg gjør, og jeg danser bare det jeg vil danse, tar en saldo og en headspin. Det er det som får meg til å føle meg levende, som en eksplosjon med energi.

Drømmer om å leve av dansingen

Johannes drømmer om å leve av dansen, men vet at det er en vanskelig karrierevei.

– I danseverdenen er det ikke nødvendigvis de beste som kommer lengst, for kontakter er alfa omega. Min største drøm med dansingen er å heve meg til verdens nivå, og kunne jobbe profesjonelt med det, uten stor hjelp av kontakter. Å bli en berømt danser er desidert den største drømmen til Johannes. Jeg drømmer også om å alltid brenne for det jeg gjør, og alltid elske dansen, og alltid kunne holde på med det uten å stresse og bli lei.

Lite konflikter

Johannes mener at miljøet er så bra fordi alle driver med noe de er interessert i og elsker.

– Miljøene er nok forskjellig fra danseart til danseart. Jeg vet ikke mye om miljøet blant ballettdanserne og slikt, men dans er generelt ikke stedet for mye drama. Her kan man som sagt være seg selv, men noe krangling vil det alltid bli med mennesker man er så mye samme med. Men uansett er det lite konflikter blant noen av oss. Vi er mennesker som deler samme interesse og elsker det vi gjør, sier Johannes.

LES MER FRA DITTOSLOS UNGDOMSREDAKSJON HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.