RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dere sparker inn åpne dører


Byrådet har allerede bestemt at nye avtaler skal være for miljøvennlige biler. Dere krever ting som allerede er på plass, sa Astrid Arnslett (H) i en opphetet debatt om miljøvennlige biler.
Byrådet har allerede bestemt at nye avtaler skal være for miljøvennlige biler. Dere krever ting som allerede er på plass, sa Astrid Arnslett (H) i en opphetet debatt om miljøvennlige biler.
De borgerlige mente Ap og SVs vedtak om å oppfordre byrådet til å anskaffe miljøvennlige biler var totalt unødvendig.

ØSTENSJØ: I et forslag fra Ap og SV heter det blant annet at Oslo kommune sentralt skal ha som overordnet mål å forhandle fram bruk av de mest miljøvennlige bilene på markedet og at alle bydelsutvalg oppfordres til å kreve av byrådet at avtalen fordrer de beste miljøbilene.

Unødvendig

Dette skapte kraftig debatt på mandagens BU-møte.

Vi er ikke uenige, men vi stiller spørsmål ved nødvendigheten. Byrådet har en slik satsing allerede og samferdsels- og miljøbyråd Peter N. Myhre (Frp) kunne i dag fortelle meg at 700 av 1 000 biler er lavutslippsbiler. I budsjettet for 2008 står det at hovedregelen skal være kjøp av klimanøytrale biler, sa Bjørn Vesten som sitter i bydelsutvalget for FRP.

Byrådet har allerede bestemt at nye avtaler skal være for miljøvennlige biler. Dere sparker inn dører som står vidåpne, dere krever ting som allerede er på plass, sa Astrid Arnslett (H).

Jeg slutter med til Frp og Høyres vurdering og mener dette er å vedta noe som allerede ligger der, sa Britt Inglingstad (V).

Avfeide kritikken

Kritikken fra de borgerlige ble avfeid av BU-leder Arnfinn Aabø som mente det ikke var feil å gjøre vedtaket.

Der ble diskusjonen avsluttet, og Ap og SV, som har flertall i bydelsutvalget, vedtok å oppfordre alle bydelsutvalg i Oslo om å kreve at byrådet går til anskaffelse av de beste miljøbilene.

De andre partiene sluttet seg enstemmig til vedtaket om at Oslo kommunes mål skal være kjøp av de mest miljøvennlige bilene på markedet, og at kopi av forlaget sendes til alle bydelsutvalgene og bydelsadministrasjonene i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere