*Nettavisen* Nyheter.

Derfor fristilles ikke Oppsal-trioen

Erik Skifjeld Alm og to andre spillere har ennå ikke blitt fristilt fra kontraktene med Oppsal. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Erik Skifjeld Alm og brødrene Ørjan og Stian Gabrielsen holdes fortsatt igjen av Oppsal Håndball. Nå raser trioens forsvarer, Gunnar Martin Kjenner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styreleder i Oppsal Håndball, Bjørnar Allgot. Foto: Foto: Anders Halvorsen

OPPSAL: Stortalentene var blant de som ikke møtte til serieåpningen borte mot Haslum lørdag 10. september.

Del på Facebook

To dager senere så klubbledelsen seg nødt til å trekke laget fra videre spill i Postenligaen.

Les også: – Styret river laget vårt i fillebiter

Dette førte blant annet til bøter fra Norges Håndballforbund. Rekruttlaget til Oppsal ble også degradert fra 2. til 4. divisjon.

– Store kostnader

Til Nordstrands Blad forteller styreleder Bjørnar Allgot nå for første gang om hvorfor trioen fortsatt holdes tilbake av Oppsal-ledelsen.

Allgot og daglig leder Kjetil Strømseth har hele tiden hevdet at Alm og brødrene Gabrielsen ikke hadde gyldig fraværsgrunn til kampen mot Haslum – og at det må få konsekvenser.

Les også: Stortalenter forlater Oppsal

– Vi har blant annet fått ekstrakostnader på 25 000 kroner som følge av at vi måtte trekke laget, og utgiftene renner fortsatt på. Dette er ikke penger vi skal betale, sier Allgot.

Styrelederen fortsetter:

– Vi har invitert spillernes advokat til dialog, men ikke fått svar. Dette er ikke en ønskesituasjon for noen av partene. Vi håper på en rask løsning.

Kjenner svarer

Spillernes forsvarer, Gunnar Martin Kjenner, sier til Nordstrands Blad at han ikke har hørt noe fra Oppsal-ledelsen.

– Verken styret, sportslig ledelse eller andre ledere i klubben har gitt noen begrunnelse til meg om hvorfor spillerne ikke fristilles. Jeg forholder meg ikke til noe krav før det er presentert.

Les også: Thomsen forlater Oppsal

– Hva synes du om måten Oppsal-ledelsen har opptrådt på i denne saken?

– Oppførselen er uprofesjonell, uforståelig og klanderverdig. De bryter med alle prinsipper og regler for hvordan en arbeidsgiver skal håndtere ansatte når arbeidsgiver ikke lenger har arbeid å tilby sine ansatte, svarer Kjenner.

– Hvordan opplever spillerne du forsvarer å bli holdt tilbake?

– Det er naturligvis frustrerende og skuffende at idrettsledere ikke følger arbeidslivets og idrettens lover og regler. For idrettskarrieren er det uheldig at de ikke får trent og spilt kamper som er nødvendig for å videreutvikle talentene.

– Dårlig lederskap

– Har du noen gang opplevd liknende tilfeller i håndball eller andre idretter?

– Etter Bosman-dommen i 1995 har idrettsledere innsett at angivende klubb ikke har noe å kreve av spillerne etter at kontraktsforholdet er avsluttet. Oppsal Håndballs opptreden i denne saken avviker negativt i forhold til sikker og entydig praksis i ansettelsesforhold innen idretten.

– Mener du det er det kynisk av en stor klubb å holde unge spillere tilbake på denne måten?

– Jeg vil heller si det er svært dårlig lederskap, svarer advokat Gunnar Martin Kjenner.

Norges Håndballforbund har tatt kontakt med Oppsal og bedt om en redegjørelse i saken. Forbundet venter nå på svar.

PS! Erik Skifjeld Alm signerte nylig for Drammen. Gabrielsen-gutta er fortsatt på klubbjakt. Trion kan ikke spille kamper før saken med Oppsal er løst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag