*Nettavisen* Nyheter.

Derfor ga Fabian opp snowboard

LUFTIGE SVEV: Ordfører Fabian Stang (i midten) fulgte med på hoppene sammen med eierne av Tryvann Vinterpark. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen

850 Oslo-elever og Fabian Stang testet forholdene i Tryvann Vinterpark før snowboard-VM. Ordføreren holdt seg til langrenn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tinka Amundsen, Sverre Martin Brendeland og Sophie Amalie Beichmann (alle 13) fra Jordal skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sawsan Benchi og Natasha Downham (begge 14) fra Bjørnholt skole

Klikk på bildet for å forstørre.

Are Skoglund og Marthe Grindalen (15) fra Karlsrud skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristin Engen (14) og Camilla Ruud (14) fra Karlsrud skole.

TRYVANN: – Jeg har forsøkt å stå på snowboard, men jeg fikk så vondt i knærne at jeg ga meg, sier ordfører Fabian Stang.

Tre uker før startskuddet for snowboard-VM tok han med seg langrennsskiene og testet nysnøen i Tryvann Vinterpark torsdag.

Snødag for 850 elever

Oslo kommune og snowboard-VM inviterte Oslo-elever til snødag i anlegget hvor verdens beste brettkjørere skal konkurrere i februar. Formålet var blant annet å sette fokus på mesterskapets miljøvennlige profil.

850 elever fra byens ungdoms- og videregående skoler fikk gratis heiskort til anlegget, og tilbrakte en solskinnsdag i løypene med nysnø.

Det ble også arrangert film- og fotokonkurranse for elevene, og en DJ sørget for musikk i løypene.

– Kortreist glede

– Jeg er veldig opptatt at alle skal få kjenne at Oslo er et vinterparadis, sier ordfører Fabian Stang.

– Vi tenker gjerne på Østerrike eller Hemsedal i denne sammenhengen, men Tryvann ligger jo veldig nært. Dette er kortreist glede, sier ordføreren.

Skal til VM

Med langrennsski på beina fulgte Stang med på hoppene som ble utført i bakken. Blant annet viste trippel verdensmester i halfpipe, Terje Håkonsen, fram sine kunster.

– Snowboard-VM er et arrangement der utøvere som Terje og andre viser fram hvor spektakulært snowboard kan være. Det er inspirerende, sier Stang, som selv planlegger å være tilskuer under mesterskapet.

Ni i bakken:

– Hvordan er føret og stemningen?

Tinka Amundsen, Sverre Martin Brendeland og Sophie Amalie Beichmann (alle 13) fra Jordal skole:

– Det er kjempebra med løssnø og at det ikke er så mange i bakkene, sier Sophie Amalie. Det er bra at det spilles musikk, og det er morsomt å være her på skoletur sammen med andre på egen alder, sier 13-åringene.

Sawsan Benchi og Natasha Downham (begge 14) fra Bjørnholt skole:

– Det er utrolig bra føre, det gjør det lettere for meg som er nybegynner. Det er bra stemning og det er veldig, veldig gøy, sier Sawsan.

– Det er bra føre, og flott at det kom nysnø i går. Stemningen er kjempebra, folk er blide og alle koser seg, sier Natasha.

Are Skoglund og Marthe Grindalen (15) fra Karlsrud skole:

– Det er kaldt, og det blir vått på beina, men det er god stemninig. Men det er ikke lov å bruke rumpeakebrett i bakkene. sier Marthe.

– Bakkene er godt preppa og hoppene er bra. Jeg har tatt backflip, sier Are.

Kristin Engen (14) og Camilla Ruud (14) fra Karlsrud skole:

– Det er bra føre, men litt isete noen steder. Bra det kom nysnø i går. Stemningen er veldig bra, det er koselig å bli kjent med nye mennesker, sier jentene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.