Gå til sidens hovedinnhold

Derfor kommer Oslo-folk for sent til avtaler

Freia-uret på Egertorget er tatt ned. Tiden kommer først tilbake i form av nytt ur i oktober.

EGERTORGET: For noen dager siden ble selveste Freia-uret tatt ned fra Egertorget, og mange er nok for tiden rådville når de haster forbi skjelettet av det kjente uret.Ingen mulighet til å sjekke om du er sent ute til avtalen din, eller bli blendet av reklamen i Oslo-natta!

Men fortvil ikke, tiden kommer tilbake i oktober.

Nytt og bedre

– Tiden forandrer seg, men klokken vil bli den samme. Fasongen blir det samme, men lyskilden vil nå bli nåtidens lysdioder, i stedet for neonrør. Gjennom det sparer vi 80 prosent av strømforbruket på denne reklamen, sier Johan Sohlberg i Eurosign til Østlandssendingen.

Han har ansvaret for å skifte ut Freia-reklamen. Faren hans lagde reklamen i den fasongen den har nå tidlig på 50-tallet.

Landets første

Det var for 103 år siden at landets første lysreklame blinket, og de aller fleste Oslo-folk ser på freia-reklamen som en naturlig del av bybildet.

Skiltet er 120 kvm i omfang og 10 meter høyt og veier 8 tonn. Skiltet holdes oppe av bjelker som går ned i kjelleren på Thune-gården, og en drøy kilometer neonrør er brukt. Arbeidet med å pusse opp reklamen er ferdig rundt 12. oktober

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget