RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORFALL: Rektor Hanne Grønn Larsen og FAU-representant Cilje Sunde Rolfsjord viser fram forfallet i skolens gymsal. 
Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
FORFALL: Rektor Hanne Grønn Larsen og FAU-representant Cilje Sunde Rolfsjord viser fram forfallet i skolens gymsal. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Derfor måtte de innføre høyrekjøring

Ullevål skole har innført høyrekjøring i gangene for å unngå kaos. Men en utbygging kan den overfylte skolen se langt etter.

ULLEVÅL: Ullevål skole har nå to hundre flere elever enn de 320 skolen er bygd for. I høst innførte derfor rektor høyrekjøring i gangene.– Elevene på Ullevål skole må gå til høyre for at vi skal ha mindre kaos, mer ro og færre ulykker når vi går inn og ut av skolen, sier rektor Hanne Grønn Larsen til NRK Østlandssendingen.

– Tenker kortsiktig

Til tross for at skolen er overfylt og nedslitt, ble utbygging av Ullevål skole nedstemt da bystyret behandlet skolebehovsplanen 14. desember.

– Dette er ikke god samfunnsøkonomi! Her har ikke politikerne klart å se de helhetlige behovene for skolen og for nærmiljøet, men tenkt kortsiktig økonomi, skriver FAU-representant ved Ullevål skole Cilje Sunde Rolfsfjord i en e-post.

Tviler på økning

Før bystyrets behandling av skolebehovsplanen hadde et flertall (H, KrF og V) i Kultur- og utdanningskommiteen kommet fram til at de ikke ønsket å gå inn for utbygging av skolen. Flertallet påpeker at Berg vil ta unna mange elever fra 2014 og er tvilende til om utbyggingen vil føre til en like stor økning i elevplasser som forespeilet. Flertallet påpeker også at utbyggingen nå ser ut til å koste flere ganger mer enn det som først var anslått.

FAU-representanten tror de økte kostnadsanslagene har vært avgjørende for vedtaket.

– Men vi vet at det er mulig å bygge en hall til en langt lavere pris enn det politikerne har fått forespeilet fra Utdanningsetaten, skriver Sunde Rolfsfjord.

Minderetall for hall

Komiteens mindretall (SV, Ap og R) påpekte at både kapasiteten og fasilitetene til gymsal og spesialrom på Ullevål skole er i så dårlig stand at elevene ikke får et godt nok tilbud. Mindretallet støtter derfor det foreslåtte gymbygget som et kombinert skole- og idrettsbygg.

– At et mindretall i bystyret har gått inn for at det blir bygget ny gymhall gir kanskje håp for neste periode. Men tiden renner ut, og skolen blir fullere og fullere. Kanskje vi skulle ta rådhushallen i bruk? spør Sunde Rolfsfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere