RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Designpris til Ekebergrestauranten

Norsk Designråds høythengende Merke for god Design er tildelt Ekebergrestauranten for sin vellykkede visuelle profil.

EKEBERG: Merket for God Design er den ledende utmerkelsen for design i Norge og ble i år delt ut under designdagen 2005 i kulturkirken Jacob. Utmerkelsen er en betydelig anerkjennelse og henger høyt i kurs.
Det er profien til Restauranten som har overbevist juryen. Da restauranten tidliger i år ble åpnet var det med en ny visuelprofil og ny logo som er utarbeidet av designfirmaet Uniform. Uniform har brukt restaurantens geometriske former som inspirasjon for å lage det nye logosymbolet og dekorelementer fra selve bygget har vært med på å påvirket profilen.
Ekebergrestauranten har også tidligere fått mye skryt for sitt visuelle uttrykk noe som yttligere manifisteres med denne prisen. Restauranten er et godt eksempel på at det lønner seg å satse på god design, det har gitt stedet betydelig omtale og oppmerksomhet, også før prisutdelingen denne uken.
En av de viktigste målsetningene for selve prisen er da også at den skal være med på å sette fokus på god design i Norge, og inspirere til økt bruk av, og bevisthet rundt designløsninger.
Norsk Designråd understreker selv at Merket for God Design tildeles produkter med høy grad av særpreg og nytenking og som har en designmessig svært god kvalitet. Tidligere vinnere av denne prisen er kjente norske merker som Helly Hansen, Jordan og Ringnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere