*Nettavisen* Nyheter.

Desperado-sjåfør på trikken

Her er Bjørn Ausjen Johannessen fotografert med Austin Seven, den bilen Winston Churchill brukte under krigen. FOTO: PRIVAT

Bjørn Ausjen Johannessen har kjørt mye rart opp gjennom årene, men aldri vært så redd som under ferden med Ekebergbanen i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Til vanlig lusker den seg opp langs bakkene, men på tirsdag formiddag raste den av gårde. ARKIVFOTO

EKEBERGBANEN: Det var ved ti-tiden tirsdag formiddag at Bjørn Ausjen Johannessen kjørte trikken hjem fra byen som vanlig, akkurat som han har gjort i 30 år. Forskjellen nå var farten.

Johannessen reagerte sterkt på hvor fort det gikk, spesielt oppover bakken ved Sjømannsskolen.

– Den har aldri kjørt så fort før, det var så vidt trikken klarte å svinge, forteller han.

Mens trikken banet sin vei oppover skinnegangen, kom det mange lyder.

– Dørene gikk opp foran, sidespeilene slo seg inn, sjåføren måtte stadig ut og slå ut speilene. Det har jo vært noen avsporinger der tidligere. Jeg ble veldig redd, sier Johannessen.

– Jeg gikk frem til vognføreren og sa at han ikke måtte kjøre så fort! Han hørte ikke på meg, men ble bare sur. Han kjørte helt "Emanuel desperado". Det er første gang jeg har vært utsatt for råkjøring på Ekebergbanen. Det er en farlig strekning. Nå har vi nettopp sett at dårlig skinnegang og uoppmerksomhet har skapt farlige situasjoner, sier han med henblikk på togulykken på Sjursøya.

Hva skjer, Ruter?

Johannessen forteller at det ikke var så mange passasjerer om bord, men han la merke til at også andre ble engstelige.

– Jeg var den eneste som gikk fram og snakket med føreren. "Du kan ikke kjøre den på full fart!" sa jeg. Motoren begynte å slure, det kom en merkelig lyd i drivverket når han ga på. Jeg tenkte at jeg skulle spørre informasjonssjefen i Ruter om hva slags hastighet man skal ha oppover i de svingene. De må ha en begrensning på så dårlige skinner, mener han.

Det har lyktes verken Johannessen eller Nordstrands Blad å få kontakt med rette vedkommende i Ruter i dag. Informasjonssjef Gry Isberg meddeler:

– Vi forventer at våre operatører kjører på en trygg og god måte, slik at kundene skal ha en god opplevelse når de reiser kollektivt.

Fartsoverrumplete Johannessen har følgende å si til Ruter:

– Jeg skjønner godt at dere har problemer med å skaffe vognførere, men det er neppe jobben for "desperadoer". Banestrekningen fra Holtet og ned til byen egner seg ikke for rekordforsøk. Jeg var virkelig redd, altså!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.